Hiter in lahek obrok, ki pride zelo prav v vročih dneh.
Sestavine za solato:
- žlica olivnega olja
- 200 do 300 gramov kozic
- ščepec soli in popra
- poljubna količina solate
- poljubna količina češnjevih paradižnikov
- polovica avokada
- 3 do 4 rezine rdeče čebule
- 2 kuhana jajca (narezana)
- 50 gramov feta sira (narezanega na kockice)
Sestavine za omako:
- limonin sok (1 žlica)
- 3 žličke olivnega olja
- sol in poper
Priprava:
Kozice na olivnem olju popečete v ponvi, zelenjavo in ostale sestavine pa poljubno narežete in jih date v posodo. Ko so kozice popečene, jih dodate k ostali zelenjavi in sestavinam (avokado, feta sir). Za omako pa skupaj zmešate sestavine, dodate sol in poper in prelijete čez solato. Dodate lahko tudi nariban parmezan.
Dober tek.