POLETNA SOLATA

Hiter in lahek obrok, ki pride zelo prav v vročih dneh.

Sestavine za solato:

  • žlica olivnega olja
  • 200 do 300 gramov kozic
  • ščepec soli in popra
  • poljubna količina solate
  • poljubna količina češnjevih paradižnikov
  • polovica avokada
  • 3 do 4 rezine rdeče čebule
  • 2 kuhana jajca (narezana)
  • 50 gramov feta sira (narezanega na kockice)

Sestavine za omako:

  • limonin sok (1 žlica)
  • 3 žličke olivnega olja
  • sol in poper

Priprava:

Kozice na olivnem olju popečete v ponvi, zelenjavo in ostale sestavine pa poljubno narežete in jih date v posodo. Ko so kozice popečene, jih dodate k ostali zelenjavi in sestavinam (avokado, feta sir). Za omako pa skupaj zmešate sestavine, dodate sol in poper in prelijete čez solato. Dodate lahko tudi nariban parmezan.

Dober tek.