JAJCA V PEČICI

Sestavine:

  • 5 jajc
  • 250 gramov skute
  • strok česna, sesekljan
  • 20-30 gramov naribanega parmezana
  • 230 gramov špinače (lahko tudi zmrznjene in odtaljene)
  • dve narezani in popraženi rdeči papriki
  • malo naribanega muškatnega oreščka
  • 100 gramov češnjevega paradižnika
  • črn poper

Priprava:
Segrejte pečico na 180 stopinj in nastavite ventilacijo. Jajca v večji posodi premešajte skupaj s skuto, česnom, polovico količine parmezana, špinačo, paprikami, muškatnim oreščkom in malo črnega popra. Mešanico zlijte v pekač na katerega pred tem postavite peko papir. Čez mešanico posipajte preostanek parmezana in češnjev paradižnik. Pečite približno 40 minut oz. dokler ne vidite, da se fritaja začne dvigovati. Fritato lahko postrežete toplo ali mrzlo, v hladilniku pa zdrži 3 dni.