BELJAKOVINSKI MUG CAKE

Sestavine:

  • 30 do 40 gramov beljakovin v prahu (vanilja ali čokolada)
  • polovico žličke pecilnega praška
  • žlico kokosove moke
  • žličko sladila po lastni izbiri
  • 1 jajce
  • četrt skodelice mleka (navadno ali mandljevo)
  • četrt žliče vaniljevega ekstrakta
  • žlico čokolade na koščkih (“chocolate chips”)

Priprava:
Keramično posodo namažite z malo olja, masla ali kokosovega olja. Dodajte beljakovine v prahu, pecilni prašek, kokosovo moko, sladilo in zmešajte. Dodajte jajce in dobro premešajte, nakar dodajte še mleko in vaniljev ekstrakt. V kolikor je zmes preveč gosta, dodajte še malo mleka. Zmes mora sicer biti gosta, čez potresite čokoladne koščke in vse skupaj dajte za 60 sekund v mikrovalovno pečico.

Dober tek.