“JUTRANJI OBROK” 2. DEL

Med brskanjem po internetu večkrat naletimo na razne recepte, ki znajo biti okusni, hranljivi in zdravi obenem. Čeprav je danes četrtek in recepte z vami delimo le ob vikendih, bomo tokrat naredili izjemo in v dveh delih objavili nekaj načinov in idej kako do zdravega zajtrka.

Solata

  • Za dve osebi potrebujemo:
  • sok treh paradižnikov
  • 1 nasekljano šalotko
  • 1/2 žlice gorčice
  • 1/2 skodelice vinskega kisa
  • 1 skodelica kisle smetane
  • jogurt
  • 1/2 skodelica olivnega olja
  • 3 češnjeve paradižnike
  • nasekljan drobnjak
  • 1/2 skodelice kuhane šunke
  • 1 glavo solate
  • ¼ velike nasekljane čebule
  • 1 trdo kuhano jajce, narezano na krhlje
  • ½ na koščke narezanega avokada

Priprava: Najprej naredite preliv. V veliki skledi zmešajte paradižnikov sok, šalotko, gorčico, sol, poper, kis, kislo smetano in jogurt po okusu. Ko so sestavine lepo prepletene med seboj, v maso počasi vlijte olivno olje. Pospravite v hladilnik (tam zdrži do 2 tedna). V veliki posodi zmešajte češnjevce, šunko, solato, čebulo in 4 žličke preliva. Dodajte še jajca in avokado. Po potrebi potresite s sveže mletim poprom.

Omleta malce drugače

  • Za 1 osebo potrebujemo:
  • ½ skodelice posušenih ali svežih gob
  • 2 jajca
  • 1 žlička masla
  • 2 žlici nadrobljenega kozjega sira
  • 1 žlička nasekljanega peteršilja

Priprava: V posodi zmešajte jajca s soljo in poprom. V ponvi na maslu prepražite gobice. Dodajte jajca in pecite 4 minute. Tik pred koncem dodajte še sir. Omleto obrnite, da se na obeh straneh lepo zapeče.

Sadno-beljakovinski napitek

  • Za 2 osebi potrebujemo:
  • 2 skodelici češnjevega soka
  • 2 skodelici jagod
  • 2 skodelici češenj (v kolikor je sezona)
  • 4 žlice beljakovin v prahu
  • 3 skodelice ovsenih kosmičev
  • 2 žlici arašidovega masla
  • 1 skodelico mleka po okusu

Priprava: Oves za nekaj časa namočite v vodi ali mleku. Nato vse sestavine zmešajte v mešalniku in na koncu dodajte še arašidovo maslo.

Burito malce drugače

  • Za dve osebi potrebujemo:
  • 2 žlički olivnega olja
  • 4 jajca
  • 2 skodelici zmrznjene zelenjave (koruza, fižol, paprika itd)
  • 2 tortilji (tiste večje)
  • 1 skodelico cheddar sira
  • 1/2 šalše

Priprava: Zelenjavo prepražite na olivnem olju, dodajte jajca in dobro premešajte. Ko so sestavine kuhane, jih zavijte v tortiljo in potresite s sirom. Čez prelijte šalšo.

Dober tek. ☺️

Invictus Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.