“KAJ SE ZGODI?”

Ste se kdaj vprašali kaj se zgodi če nenadoma prenehate z rekreacijo in brez kakršne vadbe vztrajate nekaj časa? Eno je če za tem obstaja resnejši razlog, drugo pa je če rekreacijo opustite iz lenobe ali katerega drugega slabega izgovora. Verjamemo, da boste o prenehanju dvakrat premislili. Tudi tokrat gre za splošna dejstva, ki pa je prav, da jih sliši in se z njimi seznani čimveč ljudi.

Manj mišične mase
Nekoliko manj mišične mase boste opazili predvsem tisti, ki ste vajeni treningov z utežmi. Po približno nekaj tednih boste opazili manj mase v rokah, kasneje pa tudi na drugih delih telesa. Dobra novica je ta, da imajo mišice spomin, a vseeno ne odlašajte predolgo z vadbo. Svetujemo, da v kolikor nameravate “odložiti” vadbo za nekaj časa, vsaj 1x ali 2x na teden opravite krajši trening na bazi sklec, počepov in vzgibov.

Manj kondicije
Že po nekaj tednih boste opazili, da imate manj kondicije kot do takrat. Posledično boste težje opravljali tudi vsakdanja opravila, opazna pa bo tudi zadihanost, ki je doslej niste bili vajeni – vsaj tako hitro ne. Svetujemo vam, da kondicijo vzdržujete že s krajšimi, ampak bolj intenzivnimi vadbami (recimo HIIT vadba).

Izgubili boste navado, ki ste jo gradili dalj časa
V kolikor ste na neko športno aktivnost navajeni, bo mesečna pavza botrovala temu, da boste to navado izgubili. Kasneje vam bo težko znova začeti in hitro se lahko zgodi, da iz meseca brez rekreacije pridete na nekaj mesečno pavzo.

Vabljeni k spremljanju Facebook in Instagram objav, prav tako pa obiščite našo spletno stran www.invictusfitnes.si