MARTINA: “VSI BI RADI…”

Vsi bi radi naredili neke spremembe na sebi. V zadnjem letu mi inboxi na socialnih omrežjih po obdobjih gorijo od raznoraznih sporočil, pohval in ob njih mi igra srce, moram priznati. Cenim čisto vsakega od njih in če kdaj komu pozabim odgovoriti – se opravičujem javno!

Obenem pa dobim tudi ogromno sporočil tipa kako bi ljudje radi nekaj spremenili, naredili in enostavno nimajo ne volje, ne energije, uporabijo pa tudi katerikoli drugi izgovor. Ja, to so točno to – izgovori, ki ne pijejo vode.
Vsi bi radi nekaj naredili, a kdo je zares pripravljen zagristi v to “kislo jabolko”?

Vsak od nas ima življenje, službo, družino, obveznosti.. Čas je potrebno samo pravilno razporediti, da naredimo nekaj zase. Čas ni izgovor, da nekaj ne moremo. Ni vedno lahko. Ni vedno lepo. Je rollercoaster, ki si ga moremo narediti prijetnega.

  • So dnevi, ko je ta prostor utesnjujoč. So dnevi, ko je ta prostor rešitev za vse probleme. So dnevi, ko je ta prostor svoboda. So dnevi, ko je ta prostor vse. So dnevi, ko je ta prostor nič.
  • So dnevi, ko se tu notri jočem. So dnevi, ko se tu notri iz dna srca nasmejim. So dnevi, ko tu notri pustim vse frustracije. So dnevi, ko si tu notri ustvarim frustracije.
  • So dnevi, ko se riba jajca. So dnevi, ko se opusti. So dnevi, ko si lačen. So dnevi, ko si sit.
  • So dnevi, ko gre vse po planu. So dnevi, ko ne gre nič po planu.
  • So dnevi, ko so treningi vrhunski. So dnevi, ko trening zaključiš po 20 min in se vprašaš kaj sploh delaš tam.
  • So vzponi. So padci.

Važno je, da tudi ko “podrajsamo” kolena, vstanemo in gremo naprej. Se zbudimo naslednji dan in obrnemo nov list, z dvignjeno glavo. Vse to je del procesa. Procesa, ki je dolgotrajen in obrodi sadove samo v enem primeru – s konsistenco in vztrajnostjo!

Ne morem, ker….. ne obstaja! Vsi zmoremo!

Martina Homjak,
Osebna trenerka v Invictus fitnesu Izola