“VISOKO INTENZIVEN TRENING”

Kaj HIIT trening pravzaprav je? HIIT je kratica oz. okrajšava za izraz “high intensity interval training”. Gre za trening, ki bazira na intervalnih in visoko intenzivnih vajah, med eno in drugo izvedbo pa so kratke pavze. HIIT trening je v principu krajši od ostalih, je pa zato toliko bolj intenziven, zato bodite pozorni oz. upoštevajte vašo kondicijo in pripravljenost. V omenjeni trening spadajo vaje kot so šprinti, kolesarjenje, vaje z lastno težo, itd.

HIIT trening pospešuje metabolizem.
Najboljše pa je to, da se kurjenje maščob dogaja še ure in ure po tem, ko ste trening opravili. Zakaj? Ker s tako vadbo pospešimo metabolizem, le ta pa je bistven pri hujšanju.

HIIT trening pokuri ogromno energije v kratkem času.
V kratkem času lahko naredite enako ali celo več kot v daljšem treningu. Je pa res, da HIIT vadba ni priporočljiva za vsak dan, ker je kot rečeno zelo intenzivna.

Blagodejni vpliv na zdravje (krvni tlak, raven sladkorja v krvi in krvni obtok, srčnožilni sistem).
Hiit trening blagodejno vpliva na zmanjševanje možnosti za sladkorno. Pospešen oz. hitrejši krvni obtok pa zagotavlja pravilno delovanje vseh organov. Zakaj? Ker vase dobijo dovolj krvi. Visok srčni utrip in optimalna poraba kisika pomenita močnejše srce in boljša vzdržljivost. Posledica boljše vzdržljivosti bo lažje opravljanje treninga oz. treningov.

Čas.
Za hujšanje je potrebno imeti čas in ker se veliko ljudi rade volje izgovarja kako jim za rekreacijo vedno zmanjka časa, je HIIT v takih primerih idealna rešitev. Vzel vam bo 15, 20 ali 30 minut časa. Za točne informacije se obrnite na osebnega trenerja.

Za razne primere HIIT vadbe se obrnite na osebnega trenerja, ki vam bo zaradi svoje strokovnosti znal najboljše pomagati in svetovati.