REZANCI S KOZICAMI

Lahek zelenjavni in morski recept za hranljiv obrok.

Sestavine za 2 osebi:

  • 400 gramov kozic (lahko tudi zmrznjenih)
  • 300 gramov špinačnih (ali navadnih) rezancev
  • česen
  • čebula
  • sol
  • smetana za kuhanje ali sirni namaz
  • parmezan
  • bučke
  • češnjev paradižnik

Priprava:

  • V vrelo in soljeno vodo vržemo rezance in jih kuhamo 4-5 minut
  • Čebulo in česen narežemo in popražimo v ponvi
  • Ko sta česen in čebula popražena, v isti ponev vržemo še kozice in narezano bučko ter vse skupaj pečemo okrog 15 minut
  • Ko so kozice narejene, v ponev vržemo rezance in dobro premešamo
  • Dodamo malo smetane ali sirnega namaza in premešamo
  • Serviramo na krožnik skupaj z narezanim paradižnikom in čez naribamo parmezan

Dober tek.