“ŠPINAČA IN AVOKADO”

Predstavljamo vam zdrav in zelo okusen obrok, navdih pa smo spet dobili pri nihče drugemu kot Jamiju Oliverju. Recept smo sicer malce modificirali, ker ne uporabljamo sestavin v takšnih količinah in razmerju kot on, zato tudi vam dopuščamo, da eksperimentirate po svojem okusu.

Potrebujemo:
– panceto
– pinjole
– balzamični kis
– ekstra deviško olivno olje
– sol
– mlet poper
– zreli avokado
– mlado špinačo

Priprava je povsem enostavna. Operete liste mlade špinače in jih položite v skledo. V lončku zmešate 1 žlico balzamičnega kisa z dvema žlicama olivnega olja in dodate sol ter poper. Če se vam zdi premalo kislo, dodajte kis, če premalo slano, pa dodajte sol. Preliv prelijete čez špinačo in zmešate.
Avokado spravite iz lupine in ga narežite na četrtine. Položite ga na prej zmešano špinačo.
V ponvici brez dodanega olja popecite pinjole, jih posipajte po vrhu solate, potem pa v isti ponvici popecite panceto, dokler ni lepo hrustljava in jo položite na vrh solate.
Postrežete lahko samo tako ali pa s hrustljavimi polnozrnatimi kruhki.

Dober tek. 😊