“PIŠČANEC NA SLADKO”

Na Hawajih je “piščanec na sladko” prava specialiteta, ki jo pripravljajo že vrsto let. Pri nas pa ali vam je zares všeč, ali pa takega obroka enostavno ne marate. V kolikor ga še niste poizkusili, je tukaj več kot enostaven recept.
Potrebujemo:

– 1/4 skodelice ananasovega soka
– rezine ananasa
– 2 žlici kečapa
– 2 žlici sojine omake
– 1 1/2 žličke mletega ingverja
– 2 žlički mletega česna
– piščančje prsi brez kosti
– 3/4 čajne žličke soli
– 1/4 žličke črnega popra
– 2 skodelice dolgozrnatega belega riža
– 1/4 skodelice sesekljanega svežega peteršilja

Zmešajte ananasov sok, kečap, sojino omako, ingver in mleti česen, da nastane marinada. ¼ je dajte na stran, ¾ pa je vlijte v plastično vrečko v katero dodate narezane piščančje prsi. Vse skupaj dajte za 4 ure v hladilnik.
Segrejte ponev na srednjo temperaturo in jo namastite. Vanjo položite piščanca z marinado, ki ga dodatno posolite in popoprajte po okusu. Premažite preko še polovico preostale marinade. Približno 6 minut pecite na eni strani, potem obrnite, premažite s preostankom marinade in pecite še 6 minutk.
Vse skupaj servirajte z rižem, ki ga posolite in mu po želji dodate peteršilj.
Če ste velik ljubitelj ananasa, popečite rezine v ponvi, kjer ste pekli piščanca in jih servirajte tako, da jih položite na pečene piščančje prsi – okusi se vam bodo odlično povezali, zagotovljeno.

Dober tek. 😊