Na Hawajih je “piščanec na sladko” prava specialiteta, ki jo pripravljajo že vrsto let. Pri nas pa ali vam je zares všeč, ali pa takega obroka enostavno ne marate. V kolikor ga še niste poizkusili, je tukaj več kot enostaven recept.
Potrebujemo:
– 1/4 skodelice ananasovega soka
– rezine ananasa
– 2 žlici kečapa
– 2 žlici sojine omake
– 1 1/2 žličke mletega ingverja
– 2 žlički mletega česna
– piščančje prsi brez kosti
– 3/4 čajne žličke soli
– 1/4 žličke črnega popra
– 2 skodelice dolgozrnatega belega riža
– 1/4 skodelice sesekljanega svežega peteršilja
Zmešajte ananasov sok, kečap, sojino omako, ingver in mleti česen, da nastane marinada. ¼ je dajte na stran, ¾ pa je vlijte v plastično vrečko v katero dodate narezane piščančje prsi. Vse skupaj dajte za 4 ure v hladilnik.
Segrejte ponev na srednjo temperaturo in jo namastite. Vanjo položite piščanca z marinado, ki ga dodatno posolite in popoprajte po okusu. Premažite preko še polovico preostale marinade. Približno 6 minut pecite na eni strani, potem obrnite, premažite s preostankom marinade in pecite še 6 minutk.
Vse skupaj servirajte z rižem, ki ga posolite in mu po želji dodate peteršilj.
Če ste velik ljubitelj ananasa, popečite rezine v ponvi, kjer ste pekli piščanca in jih servirajte tako, da jih položite na pečene piščančje prsi – okusi se vam bodo odlično povezali, zagotovljeno.
Dober tek. 😊