MESNA ŠTRUCA

Sestavine:

  • olivno olje
  • sesekljana čebula
  • narezan jajčevec
  • 250 gramov riža (najraje rjavega)
  • 3 žlice paradižnikovega pureja ali omake
  • žlička zelenjavnih začimb
  • polovico paketa kopra (koper, ne poper)
  • dve žlički cimeta
  • 250 gramov mlete jagnjetine
  • 2 jajci
  • 250 gramov narezanega paradižnika
  • paket treh paprik, narezanih
  • 2 bučke, narezane
  • 2 narezani čebuli (rdeči)
  • žlička jabolčnega kisa
  • narezan strok česna
  • pest sesekljane mente

Priprava:

  • pripravimo peko papir
  • peč segrejemo na 180 stopinj
  • na pladenj za peko položimo peko papir in ga naoljimo z olivnim oljem
  • čebulo, jajčevec, riž, paradižnikovo omako, zelenjavne začimbe, koper, ostale začimbe, meso in jajca dodamo v posodo in z rokami mešamo dokler ne dobimo goste zmesi. Zmes oblikujemo v obliko štruce, na vrh zmesi dodamo narezan paradižnik tako, da se lepo prime ob zmes
  • štruco, ki smo jo naredili položimo na pladenj in pokrijemo s peko papirjem ter pečemo 1 uro in 40 minut, zadnjih 15 minut peko papir odstranimo
  • paprike, bučke in rdečo čebulo popražimo v ponvi in serviramo ob mesni štruci, čez lahko polijemo malo kisa, dodamo pa še česen in mento

Dober tek.

Invictus Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.