Sestavine:
- olivno olje
- sesekljana čebula
- narezan jajčevec
- 250 gramov riža (najraje rjavega)
- 3 žlice paradižnikovega pureja ali omake
- žlička zelenjavnih začimb
- polovico paketa kopra (koper, ne poper)
- dve žlički cimeta
- 250 gramov mlete jagnjetine
- 2 jajci
- 250 gramov narezanega paradižnika
- paket treh paprik, narezanih
- 2 bučke, narezane
- 2 narezani čebuli (rdeči)
- žlička jabolčnega kisa
- narezan strok česna
- pest sesekljane mente
Priprava:
- pripravimo peko papir
- peč segrejemo na 180 stopinj
- na pladenj za peko položimo peko papir in ga naoljimo z olivnim oljem
- čebulo, jajčevec, riž, paradižnikovo omako, zelenjavne začimbe, koper, ostale začimbe, meso in jajca dodamo v posodo in z rokami mešamo dokler ne dobimo goste zmesi. Zmes oblikujemo v obliko štruce, na vrh zmesi dodamo narezan paradižnik tako, da se lepo prime ob zmes
- štruco, ki smo jo naredili položimo na pladenj in pokrijemo s peko papirjem ter pečemo 1 uro in 40 minut, zadnjih 15 minut peko papir odstranimo
- paprike, bučke in rdečo čebulo popražimo v ponvi in serviramo ob mesni štruci, čez lahko polijemo malo kisa, dodamo pa še česen in mento
Dober tek.