MESNA ŠTRUCA

Sestavine:

  • olivno olje
  • sesekljana čebula
  • narezan jajčevec
  • 250 gramov riža (najraje rjavega)
  • 3 žlice paradižnikovega pureja ali omake
  • žlička zelenjavnih začimb
  • polovico paketa kopra (koper, ne poper)
  • dve žlički cimeta
  • 250 gramov mlete jagnjetine
  • 2 jajci
  • 250 gramov narezanega paradižnika
  • paket treh paprik, narezanih
  • 2 bučke, narezane
  • 2 narezani čebuli (rdeči)
  • žlička jabolčnega kisa
  • narezan strok česna
  • pest sesekljane mente

Priprava:

  • pripravimo peko papir
  • peč segrejemo na 180 stopinj
  • na pladenj za peko položimo peko papir in ga naoljimo z olivnim oljem
  • čebulo, jajčevec, riž, paradižnikovo omako, zelenjavne začimbe, koper, ostale začimbe, meso in jajca dodamo v posodo in z rokami mešamo dokler ne dobimo goste zmesi. Zmes oblikujemo v obliko štruce, na vrh zmesi dodamo narezan paradižnik tako, da se lepo prime ob zmes
  • štruco, ki smo jo naredili položimo na pladenj in pokrijemo s peko papirjem ter pečemo 1 uro in 40 minut, zadnjih 15 minut peko papir odstranimo
  • paprike, bučke in rdečo čebulo popražimo v ponvi in serviramo ob mesni štruci, čez lahko polijemo malo kisa, dodamo pa še česen in mento

Dober tek.