ENOSTAVNA, A POSEBNA PAŠTA

Sestavine:

  • 100 do 150 gramov pašte
  • 50 gramov graha
  • 50 gramov češnjevega paradižnika
  • pest ali dve špinače
  • četrt rdeče čebule (narezane na majhne kockice)
  • peteršilj
  • poper in sol
  • 50 gramov tune ali (če ste bolj mesojedi) 50 gramov šunke

Omaka (po želji):

  • 50 gramov gorčice
  • 2 žlički olivnega olja
  • 2 žlički jabolčnega kisa
  • strok česna (nasekanega)
  • ščepec soli
  • 2 žlici medu
  • poljubna količina vode za zgostitev omake

Priprava:

  1. Skuhamo pašto
  2. Zelenjavo in tuno (ali šunko, odvisno od izbire) narežemo in jo brez praženja dodamo k skuhani pašti
  3. Sestavine za omako zmešamo in zmiksamo, da dobimo gladko zmes
  4. Z vodo po lastnem okusu rečimo narejeno omako
  5. Omako prelijemo čez pašto

Gre za poseben recept, ki ga s tako omako marsikdo ni vajen, je pa vredno poskusiti tudi nekaj novega.

Dober tek.