ENOSTAVNA, A POSEBNA PAŠTA

Sestavine:

  • 100 do 150 gramov pašte
  • 50 gramov graha
  • 50 gramov češnjevega paradižnika
  • pest ali dve špinače
  • četrt rdeče čebule (narezane na majhne kockice)
  • peteršilj
  • poper in sol
  • 50 gramov tune ali (če ste bolj mesojedi) 50 gramov šunke

Omaka (po želji):

  • 50 gramov gorčice
  • 2 žlički olivnega olja
  • 2 žlički jabolčnega kisa
  • strok česna (nasekanega)
  • ščepec soli
  • 2 žlici medu
  • poljubna količina vode za zgostitev omake

Priprava:

  1. Skuhamo pašto
  2. Zelenjavo in tuno (ali šunko, odvisno od izbire) narežemo in jo brez praženja dodamo k skuhani pašti
  3. Sestavine za omako zmešamo in zmiksamo, da dobimo gladko zmes
  4. Z vodo po lastnem okusu rečimo narejeno omako
  5. Omako prelijemo čez pašto

Gre za poseben recept, ki ga s tako omako marsikdo ni vajen, je pa vredno poskusiti tudi nekaj novega.

Dober tek.

Invictus Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.