Sestavine:
- 100 do 150 gramov pašte
- 50 gramov graha
- 50 gramov češnjevega paradižnika
- pest ali dve špinače
- četrt rdeče čebule (narezane na majhne kockice)
- peteršilj
- poper in sol
- 50 gramov tune ali (če ste bolj mesojedi) 50 gramov šunke
Omaka (po želji):
- 50 gramov gorčice
- 2 žlički olivnega olja
- 2 žlički jabolčnega kisa
- strok česna (nasekanega)
- ščepec soli
- 2 žlici medu
- poljubna količina vode za zgostitev omake
Priprava:
- Skuhamo pašto
- Zelenjavo in tuno (ali šunko, odvisno od izbire) narežemo in jo brez praženja dodamo k skuhani pašti
- Sestavine za omako zmešamo in zmiksamo, da dobimo gladko zmes
- Z vodo po lastnem okusu rečimo narejeno omako
- Omako prelijemo čez pašto
Gre za poseben recept, ki ga s tako omako marsikdo ni vajen, je pa vredno poskusiti tudi nekaj novega.
Dober tek.