27 januarja, 2020

GRŠKA POSODA

Sestavine za meso:

  • 500 gramov mletega mesa (svinjskega, lahko pa tudi govejega)
  • žlička koromačevih semen
  • žlička kumine
  • žlička kuminih semen
  • 30 gramov kruhovih drobtin
  • sol in poper
  • rožmarin

Sestavine za krompir:

  • 4 krompirji (zrezani na fete)
  • limona
  • 3 stroki česna
  • 2 žlički olivnega olja

Riž:

  • 2 šalci riža
  • 30 gramov grškega jogurta
  • 2 žlički peteršilja

Priprava:

  • koromačeva semena in semena kumine zdrobite in zmešajte s kumino v prahu
  • meso zmešajte z začimbami, dodajte še sol in poper
  • dodajte še kruhove drobtine in zmešajte vse skupaj
  • maso oblikujte v nekakšne krogle (kot polpete) in “povaljajte” po rožmarinu
  • Polpete kuhajte v ponvi dokler niso zlato rumene, preostanek kuhanja pa zaključite v pečici
  • narežite krompir, dodajte olivno olje in sesekljan česen
  • čez krompir stisnite limono, dodajte sol in poper
  • krompir spečite v pečici dokler niso zlate barve oz. dobro zapečen
  • riž enostavno skuhajte
  • na eno stran posode dajte meso oz. grške polpete, na drugo pa riž
  • grški jogurt zmešajte s peteršiljem in prelijte vse skupaj