Sestavine za meso:
- 500 gramov mletega mesa (svinjskega, lahko pa tudi govejega)
- žlička koromačevih semen
- žlička kumine
- žlička kuminih semen
- 30 gramov kruhovih drobtin
- sol in poper
- rožmarin
Sestavine za krompir:
- 4 krompirji (zrezani na fete)
- limona
- 3 stroki česna
- 2 žlički olivnega olja
Riž:
- 2 šalci riža
- 30 gramov grškega jogurta
- 2 žlički peteršilja
Priprava:
- koromačeva semena in semena kumine zdrobite in zmešajte s kumino v prahu
- meso zmešajte z začimbami, dodajte še sol in poper
- dodajte še kruhove drobtine in zmešajte vse skupaj
- maso oblikujte v nekakšne krogle (kot polpete) in “povaljajte” po rožmarinu
- Polpete kuhajte v ponvi dokler niso zlato rumene, preostanek kuhanja pa zaključite v pečici
- narežite krompir, dodajte olivno olje in sesekljan česen
- čez krompir stisnite limono, dodajte sol in poper
- krompir spečite v pečici dokler niso zlate barve oz. dobro zapečen
- riž enostavno skuhajte
- na eno stran posode dajte meso oz. grške polpete, na drugo pa riž
- grški jogurt zmešajte s peteršiljem in prelijte vse skupaj