TUNIN ZREZEK

Sestavine za štiri osebe:

  • 4x file tune
  • sol, poper
  • olivno olje ali kokosovo maslo
  • peteršilj, rožmarin in česen
  • krompir
  • zelenjava po želji

Priprava:

Lotimo se tako, da ponev namažemo z olivnim oljem. Uporabimo lahko tudi kakšen drugi vir maščobe – kokosovo maslo, recimo. Nakar tunine “stejke” oz. zrezke posolimo in popopramo, v kolikor želimo pa lahko dodamo tudi nekaj rožmarina. Zrezke pečemo 3 minute, nakar jih obrnemo in ponovimo postopek. Tržaško omako pripravimo tako, da zmešamo 3 žlice olivnega olja, nekaj peteršilja in kos sesekljanega česna. Kot prilogo skuhamo krompir, ga solimo, polijemo s tržaško omako, zraven pa dodamo še zelenjavo, ki smo jo izbrali.

Dober tek.

Invictus Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.