Sestavine:
- 300 do 400 gramov riževih (ali koruznih) kosmičev
- 2 do 3 žličke vanilijevega ekstrakta
- polovica žličke soli
- 100 gramov arašidovega masla
- 60 gramov agavinega ali javorjevega sirupa
- 50 gramov beljakovin v prahu
- poljubna količina zmrznjenih borovnic ali jagod
Priprava:
- Zmešamo arašidovo maslo, beljakovine v prahu, vanilijev ekstrakt, gozdne sadeže in sol
- Zmes, ki smo jo zmešali rahlo segrejemo in postopoma dodamo kosmiče ter dobro premešamo
- Oblikujemo kroglice in jih enakomerno položimo na trdo podlago
- Čez kroglice položimo peko papir in z ravnih predmetom stisnemo kroglice, da postanejo ravne
- Vse skupaj pustimo stati v skrinji za vsaj 1 uro, nakar maso razrežemo na poljubne koščke in serviramo
Dober tek.