HRUSTLJAVI BELJAKOVINSKI PRIGRIZKI

Sestavine:

  • 300 do 400 gramov riževih (ali koruznih) kosmičev
  • 2 do 3 žličke vanilijevega ekstrakta
  • polovica žličke soli
  • 100 gramov arašidovega masla
  • 60 gramov agavinega ali javorjevega sirupa
  • 50 gramov beljakovin v prahu
  • poljubna količina zmrznjenih borovnic ali jagod

Priprava:

  • Zmešamo arašidovo maslo, beljakovine v prahu, vanilijev ekstrakt, gozdne sadeže in sol
  • Zmes, ki smo jo zmešali rahlo segrejemo in postopoma dodamo kosmiče ter dobro premešamo
  • Oblikujemo kroglice in jih enakomerno položimo na trdo podlago
  • Čez kroglice položimo peko papir in z ravnih predmetom stisnemo kroglice, da postanejo ravne
  • Vse skupaj pustimo stati v skrinji za vsaj 1 uro, nakar maso razrežemo na poljubne koščke in serviramo

Dober tek.