Sestavine:
- 500 gramov piščančjih prsi
- ščepec soli
- 4 žlice avokadovega olja (ali olivnega)
- poljubna količina sezamovih semen
- čebula
- Riž (za prilogo)
Omaka:
- 4 žlice kokosovih aminov (kokosov sok, dobite ga v dobro založenih trgovinah)
- 2 žlici vode
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 žlica ribje omake (ni nujno, dobite jo v dobro založenih trgovinah)
- 1 žlica sezamovega olja
- 2 suha dateljna
- 2 stroka česna
- malo narezanega svežega ingverja
Priprava:
- Vse sestavine za omako zmiksamo in pustimo stati
- Piščanca narežemo na manjše kose in ga posolimo
- Ponev naoljimo z nekaj olja, popečemo meso in ga pustimo stati na strani
- V ponvi segrejemo prej narejeno omako in kuhamo okrog 3-5 minut dokler se omaka ne zgosti
- Dodamo meso k omaki in mešamo še nekaj minut, da se meso dobro vpije
- Vse skupaj serviramo, čez pa posujemo sezamova semena in narezano čebulo
Dober tek.