SEZAMOV PIŠČANEC Z OMAKO

Sestavine:

  • 500 gramov piščančjih prsi
  • ščepec soli
  • 4 žlice avokadovega olja (ali olivnega)
  • poljubna količina sezamovih semen
  • čebula
  • Riž (za prilogo)

Omaka:

  • 4 žlice kokosovih aminov (kokosov sok, dobite ga v dobro založenih trgovinah)
  • 2 žlici vode
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 1 žlica ribje omake (ni nujno, dobite jo v dobro založenih trgovinah)
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 2 suha dateljna
  • 2 stroka česna
  • malo narezanega svežega ingverja

Priprava:

  • Vse sestavine za omako zmiksamo in pustimo stati
  • Piščanca narežemo na manjše kose in ga posolimo
  • Ponev naoljimo z nekaj olja, popečemo meso in ga pustimo stati na strani
  • V ponvi segrejemo prej narejeno omako in kuhamo okrog 3-5 minut dokler se omaka ne zgosti
  • Dodamo meso k omaki in mešamo še nekaj minut, da se meso dobro vpije
  • Vse skupaj serviramo, čez pa posujemo sezamova semena in narezano čebulo

Dober tek.

Invictus Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.