SEZAMOV PIŠČANEC Z OMAKO

Sestavine:

  • 500 gramov piščančjih prsi
  • ščepec soli
  • 4 žlice avokadovega olja (ali olivnega)
  • poljubna količina sezamovih semen
  • čebula
  • Riž (za prilogo)

Omaka:

  • 4 žlice kokosovih aminov (kokosov sok, dobite ga v dobro založenih trgovinah)
  • 2 žlici vode
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 1 žlica ribje omake (ni nujno, dobite jo v dobro založenih trgovinah)
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 2 suha dateljna
  • 2 stroka česna
  • malo narezanega svežega ingverja

Priprava:

  • Vse sestavine za omako zmiksamo in pustimo stati
  • Piščanca narežemo na manjše kose in ga posolimo
  • Ponev naoljimo z nekaj olja, popečemo meso in ga pustimo stati na strani
  • V ponvi segrejemo prej narejeno omako in kuhamo okrog 3-5 minut dokler se omaka ne zgosti
  • Dodamo meso k omaki in mešamo še nekaj minut, da se meso dobro vpije
  • Vse skupaj serviramo, čez pa posujemo sezamova semena in narezano čebulo

Dober tek.