Sestavine 2 osebi:
- korenje
- 2 brstična ohrovta
- približno pest zelja
- tretjina čebule
- nekaj cvetače
- 1 velik krompir
- olivno olje
- slab liter jušne osnove (ali kocka)
- žlička paradižnikove omake
- 2 žlici smetane za kuhanje
- peteršilj, majaron, sol, poper, paprika v prahu, muškatni orešček (ščepec)
Priprava:
Narežite čebulo, krompir, zelje, ohrovt, cvetačo in korenje. Pripravite posodo in vanjo zlijte 2 žlici olivnega olja ter sprva malce popražite narezano čebulo. Po nekaj minutah dodajte narezano zelenjavo oz. vse kar ste narezali in pražite še nekaj minut. Nakar v posodo zlijete jušno osnovo ali vodo kateri dodate kocko, odvisno kaj imate pripravljeno. Naslednji korak je ta, da dodate peteršilj, majaron, papriko v prahu, sol, poper in muškatni orešček. Posodo zaprete in počakate, da vsebina zavre. Ko enkrat zavre, štedilnik zmanjšate na tretjino moči in dalje kuhašte še približno 25 minut. Pozorni bodite, da ko dodate jušno osnovo ali vodo s kocko, mora tekočine biti za dva prsta več od zelenjave oz. ostalih sestavin. Ko je juha kuhana (poskusite lahko krompir), dodajte smetano za kuhanje, vse skupaj še enkrat zavrite, ugasnite štedilnik in juha je pripravljena.
Dober tek.