Večinoma smo navajeni na klasično lasagno z mletim mesom, danes pa z vami delimo recept zelenjavne lasagne.
Sestavine:
- Testenine za lasagno
- Paradižnikova mezga (okrog 350 gramov)
- Ribana mocarela
- Bešamel
- Dva korenja
- Bučka
- Dve papriki
- Por
- Začimbe (sol, poper, kajenski poper)
- Olivno olje
Priprava:
- Zelenjavo narežemo na majhne koščke
- V ponvi segrejemo nekaj olivnega olja
- Popražimo zelenjavo, začinimo in dodamo paradižnikovo mezgo
- Mešamo in na srednjem ognju kuhamo 15-20 minut
- Zelenjava se mora lepo pokuhati, predvsem korenje
- V manjšem pekaču ali posodi primerni za peko začnemo s sestavo lasagne
- Na dno posode postavimo prvo plast testenin
- Čez prelijemo nekaj zelenjavne zmesi, ki smo jo skuhali
- Čez prelijemo toliko bešamele, da zadostno prekrijemo prvo plast
- Dodamo še eno plast testenin
- Na vrh potresemo mocarelo
- Vse skupaj pečemo na 200 stopinjah in sicer 30 minut
- V kolikor imamo še zelenjave zmesi, lahko naredimo še eno plast preden pokrijemo s testeninami in naribano mocarelo
Dober tek.