MOČAN IMUNSKI SISTEM 5. DEL

Sonce

Če vam vreme dovoli si vsekakor privoščite sprehod ali enostavno sončenje za nekaj 10 minut. Na tak način boste spodbudili nastajanje vitamina D in tako ojačali imunski sistem. Poleg tega sonce dobro vpliva na regulacijo spanca.

Zgradite “bariero”

Zato, da bi zmanjšali možnost direktnega kontakta s površinami kot so ograje, klopce, kljuke, bankomati in ostale, ki veljajo za površine kjer lahko hitro pridemo v kontakt z umazanijo in morebitnimi infekcijami, uporabljajte rokavice. Seveda v mejah normale, prav za vsako stvar vsekakor ni potrebno uporabiti rokavic, je pa to priporočljivo sploh v času, ko se borimo z virusom in okužbami.

Savna

Vsi vemo kako prav pride savna vsake toliko, malo kdo pa ve, da uporaba savne zviša telesno temperaturo in tako tudi produkcijo belih krvnih celic, ki skrbijo za borbo v telesu proti obolenjem, infekcijam in tako dalje.

Ne uporabljajte sušilca za roke

V kolikor je v javnih straniščih možno, raje uporabite papirnate brisače kot klasični sušilec za roke. Zakaj? Gre za napravo na kateri se bakterije rade nabirajo, tako pa je možnost za stik večja. Prav tako je to naprava, ki ob delovanju “razpiha” posušeno umazanijo v zrak.

Krema za roke

S tem, ko si roke večkrat umijete in jih povrh vsega še namažete z razkužilom, se hitro zgodi, da vam koža razpoka in na tak način omogoča umazaniji, da prodre v telo. Uporabljajte kremo za roke, ki bo sproti celila razpoke in tako obvarovala telo in imunski sistem.

Mlačna voda z milom

Že večkrat je bilo dokazano, da je najboljša izbira za higieno rok mlačna voda s klasičnim milom. Izogibajte se raznim pripravkom, ki so v večini pripravljeni iz kemikalij.