PIŠČANČJI GOLAŽ S KROMPIRJEM

Sestavine za tri porcije:

  • 500 gramov mesa (piščančja prsa)
  • 300 gramov krompirja
  • 200 mililitrov juhe
  • sesekljan česen (dva koščka) in čebula (cela)
  • malo večji por (po želji)
  • tri paprike (narezane)
  • 3 žlice olivnega olja
  • 150 gramov kisle smetane
  • sol, paprika v prahu in kajenski poper
  • dodate lahko tudi še kakšno zelenjavo po želji

Priprava:

Priprava je precej enostavna in sicer začnemo tako, da piščančja prsa narežemo na kocke ali trakce. Za tem narežemo še zelenjavo, ki jo imamo v receptu, dodamo pa lahko še kakšno drugo. Narezano meso začinimo in popečemo ter pustimo stati, v isti posodi pa zaradi okusa, ki ga je pustilo meso popečemo še zelenjavo. Ko je zelenjava enkrat dovolj popražena in popečena, dodamo juho in dušimo okrog 10 minut. Krompir lahko skuhamo posebej in ga nato samo dodamo, lahko pa ga tudi kuhamo in dušimo skupaj z zelenjavo in juho – zaradi časa kuhanja krompirja svetujemo raje, da ga skuhate posebej. Za tem dodamo še meso in dušimo dodatnih 5 minut – na oko. Smetano dodamo na koncu, premešamo, poskusimo in dodamo še kakšno začimbo v kolikor je potrebno.

Dober tek.