ZELENJAVNA LAZANJA

Sestavine:

  • 1 do 1,5 kg mešane zelenjave (cvetača, brokoli, čebula, korenje, fižol, grah, bučke, po želji)
  • 1 do 1,5 deci sladke smetane
  • 1 do 1,5 deci kisle smetane
  • 2 jajca
  • 200 gramov naribanega sira
  • okrog 2 žlici masla in 2 žlici moke
  • testenine za lazanjo
  • poper, sol in olivno olje

Priprava:

V ponev ali posodo damo nekaj olivnega olja in zadušimo zelenjavo, ki smo jo izbrali (10-15 minut). V kolikor so vaše testenine za lazanjo tiste, ki jih je potrebno prej skuhati, to storite, sicer ne. Bešamel omako pripravimo tako, da na maslu zmešamo moko in vse skupaj zalijemo s sladko smetano ter enako količino vode. Dodamo začimbe (sol in poper) in omako prevremo. V pekač, ki ga malce naoljimo položimo prvi sloj testenin za lazanjo, dodamo zelenjavo, zalijemo z bešamel omako in tako ponovimo 3 do 5 krat oz. tako, da dobimo 3-5 slojev lazanje. Zadnji sloj se konča s testeninami, čez pa zlijemo zmešano kislo smetano z dvema jajcema. Po vrhu naribamo sir in lazanjo pečemo okrog 30-35 minut na 200 stopinjah.

Dober tek.