ZELENJAVNA LAZANJA

Sestavine:

  • 1 do 1,5 kg mešane zelenjave (cvetača, brokoli, čebula, korenje, fižol, grah, bučke, po želji)
  • 1 do 1,5 deci sladke smetane
  • 1 do 1,5 deci kisle smetane
  • 2 jajca
  • 200 gramov naribanega sira
  • okrog 2 žlici masla in 2 žlici moke
  • testenine za lazanjo
  • poper, sol in olivno olje

Priprava:

V ponev ali posodo damo nekaj olivnega olja in zadušimo zelenjavo, ki smo jo izbrali (10-15 minut). V kolikor so vaše testenine za lazanjo tiste, ki jih je potrebno prej skuhati, to storite, sicer ne. Bešamel omako pripravimo tako, da na maslu zmešamo moko in vse skupaj zalijemo s sladko smetano ter enako količino vode. Dodamo začimbe (sol in poper) in omako prevremo. V pekač, ki ga malce naoljimo položimo prvi sloj testenin za lazanjo, dodamo zelenjavo, zalijemo z bešamel omako in tako ponovimo 3 do 5 krat oz. tako, da dobimo 3-5 slojev lazanje. Zadnji sloj se konča s testeninami, čez pa zlijemo zmešano kislo smetano z dvema jajcema. Po vrhu naribamo sir in lazanjo pečemo okrog 30-35 minut na 200 stopinjah.

Dober tek.

Invictus Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.