MARTINA: “KOLIKO ŠTEJE VZTRAJNOST”

Vsaka stranka ki pristopi k osebnemu trenerju si želi spremembe, marsikatera pa ne ve kje začeti in na kakšen način začeti. Tu smo za to, da sestavimo učinkovito in smiselno pot do želenega rezultata ter, da ustvarimo zdrav in vzdržljiv življenjski slog.

Naš cilj ni ustvariti hitro spremembo, na horuk, saj se vsi zavedamo, da to vodi samo v propad, ker se stare navade niso izkoreninile in nismo jih nadomestili z novimi. Vsaka stranka se mora obenem zavedati, da smo mi, trenerji tu, da stranki pomagamo do spremembe. Sami si morajo spremembe želeti dovolj močno, da jo tudi udejanjijo. Trenerji nimamo magične palčke s katero zamahnemo in naredimo čudež.  Lahko sestavimo še tako dober trening plan, perfekten “jedilnik”, ampak brez konsistence in vztrajnosti ne bo rezultata. Tu pa, drage moje, morem preložiti breme na vas.

Kako ustvariti konsistenco in imeti dovolj vztrajnosti? 

Zavedati se moramo, da sprememb ne bomo dosegli čez noč. Kot smo leta in leta nabirali odvečne kilograme, tako se jih ne moremo znebiti na hitro. Zastavite si realne in dosegljive, manjše cilje. Zakaj? Ker vam bo tako uspelo držati fokus na te iste cilje in z malimi koraki dosežemo tudi velike cilje! Ustvarite novo rutino. V začetku bo težko, sama vem izredno dobro kako, ampak ko enkrat ustvarimo novo rutino, imamo manj možnosti spodleteti. V svojem okolju si ustvarite opomnike, da se boste zadanega načrta držali. Zapis na hladilniku, opomnik na telefonu da je čas za vadbo, beleženje vnosa vode, vse kar vas bo opominjalo, da se držite v začrtani poti. Nagradite se in bodite iskreno veseli, ko dosežete te male korake! Najdite nekaj, kar vam bo predstavljalo dovolj veliko motivacijo. Naj bodo to manjše jeans hlače, ali nova športna oprema za trenirati, ..
Začnite živeti zdravo življenje in zagotavljam vam, da se boste počutili odlično, kar je samo dodatna motivacija, da se držite plana.

Vztrajnost?

No, tu pa lahko priskočim na pomoč. Lažje je če vas za trening nekdo čaka, ki bo spraševal zakaj vas ni in razmontiral vsak “ne da se mi danes” brez tehtnega razloga. Na vas je, da spremembe implementirate, jaz lahko samo usmerjam po poti in svetujem.

V kolikor vam manjka motivacije in bi radi v dobri družbi našli voljo in dobro trenirali, vas bo novost v naši ponudbi zagotovo zanimala: http://www.invictusfitnes.si/trening-v-manjsih-skupinah-semi-privat/

Za kakršnokoli vprašanje sem vedno na voljo na martina@invictusfitnes.si

Martina Homjak,
osebna trenerka v Invictus fitnesu Izola