“UŽIVAJTE V PROCESU”

Razumljivo je, da se je najlažje držati nečesa, ko gre za nekaj, kar nam prinaša veselje in strast. Po drugi strani se lahko nekega plana pridno držimo tudi če si jasno zastavimo cilj in si tega cilja zelo želimo.

V veliko primerih dieta in priti v formo ni strast, ampak kratkoročni cilj, ki ga ljudje ne dojemajo kot nekaj lepega. Vedeti pa moramo, da lahko ta kratkoročni cilj s časom postane strast, predvsem takrat, ko ga večkrat doživimo in dosežemo. Velikokrat ljudje mislijo, da morajo za spremembo telesa planirati daleč v prihodnost. Zagotavljamo vam, da temu ni tako in da obstaja veliko primerov ljudi, ki so danes v formi oz. jim v formi ni težko ostati, to so pa dosegli že s tem, da so v nekem trenutku življenja enostavno začeli bolj zdravo jesti in se morda celo vpisali v fitnes, naenkrat pa je to preraslo v navado, strast in velik del njihovega življenja. Mnogi izmed njih so večkrat začeli, odnehali in se ponovno odločili za bolj zdrav način življenja preden je to postala navada.

Večina se ne zaveda oz. enostavno prezre dejstvo, da je ključ do boljšega počutja, postave ali življenja nasploh enostavno to, da se z majhnimi koraki s časom navadimo na spremembe. Omenimo lahko nepotreben čas, ki ga preživimo na socialnih omrežjih ali vsakodnevne navade, ki nam jemljejo dragocene trenutke. Pomislite kako bi bilo če bi take navade zamenjali z nečim zdravim in konec koncev boljšim tudi za našo psiho.

Delo osebnega trenerja zajema ogromno primerov, ko ljudi navajamo in jim pomagamo, da se znova rešijo starih navad, ki so jih pripeljale do stanja v katerem so danes, a so se kljub temu odločili za spremembo – iz naše strani imajo spoštovanje in podporo.

Bistvo tega članka se skriva v tem, da vam svetujemo naslednje: ne se fokusirati in obremenjevati s prihodnostjo na dolgi rok že na samem štartu spremembe. Začnite, obkrožite se z ljudmi, ki so doživeli enak proces kot ga vi doživljate danes. Naj bodo oni sprememba v kateri se vidite. Korak za korakom, brez obremenjevanja glede padcev in vzponov, uživajte v procesu in počasi napredujte na poti do cilja. Zagotavljamo vam, da so majhni koraki tisti, ki bodo na videz majhno spremembo spremenili v življensko navado. V kolikor boste že na začetku gledali daleč v prihodnost, se vam bo cilj zdel daleč, posledično pa je verjetnost, da boste zaradi strahu predčasno odnehali.

Uživajte v procesu, ker gre za pozitivno življensko spremembo.

V kolikor so vam tovrstni članki všeč, vas vabimo, da spremljate našo spletno strani www.invictusfitne.si, kjer redno objavljamo raznolike vsebine. 😊