»KAKO SE LOTITI TRENINGA?«

Trening je enostavna zadeva, prvi in najpomembnejši korak pa je ta, da se odločiš, prideš in začneš trenirati. Težavna stvar pri treningu je kaj in kako trenirati ter s kakšnim ciljem določen trening opraviti. Osebni trenerji smo tukaj zato, da osebo, ki se odloči za delo z nami vodimo skozi proces profesionalno in motivacijsko. V kolikor želite trening opraviti sami, sem za vas pripravil nekaj kar vam lahko pride prav.

  • Kaj potrebuješ?
  • čiste superge
  • kratke hlače in majico
  • brisačo
  • vodo

Kako začeti?
Prvih 5 do 10 minut treninga začni s cardio vadbo zato, da segreješ telo in sklepe.

Glavni del treninga:
Začni s počepom s pilates žogo in sicer tako, da žogo prisloniš ob steno ter se z ledvenim delom hrbta nanjo nasloniš, ves čas pa stojiš. Težo telesa usmeri na pete in sredino stopala ter se spusti počasi do kota 90 in nazaj v začetni položaj. Naredi 10 do 12 ponovitev, skupno pa 4 do 5 serij – po želji oz. zmogljivosti.
Pri naslednji vaji se vležeš na hrbet, kolena pokrčiš, stopala pa postaviš v širino bokov. Roke v prekrižanem položaju postaviš čez prsa. Ledveni del hrbtenice naj bo dobro “pritrjen” ob podlago, nakar lahko počasi dvigneš trup do kota 30 stopinj in nazaj. Enako kot pri prvi vaji naredi 10 ponovitev in tako ponovi 4 do 5 serij.
Naslednja vaja je skleca. V kolikor trenutno nisi dovolj močen/na, lahko probaš z “ženskimi” skleci – naj ti ne bo nerodno, bistvena je forma! Roke postavi malo širše od ramen in zarotiraj dlani navznoter, počasi se spusti do kota 90 in nazaj ter naredi 10 ponovitev, tako ponovi 4 do 5 serij.
Na koncu naredi še 15 minut cardia na tekalni stezi in “voila” trening je opravljen. 😊

Filip Pačarić
Osebni trener v Invictus fitnesu Izola