“HUDIČ NA RAMI”

Koliko vas je takih, ki imate “hudiča” na rami? Tistega, ki se vsake toliko prikaže in vas odmakne od vaših ciljev. Koncentracija je na vrhuncu, držite se prehranskega plana in trdno trenirate, naenkrat pa se pojavi “hudič” na ramenu in vas vrže s poti. V mnogih primerih gre za starega “jaz”, od katerega se na vsak način želite odmakniti, a vam dosti krat ne uspe in dovolite, da vas “stari jaz” premaga – končna se tako, da se prepustite velikim količinam “junk” hrane, spustite nekaj treningov in večino časa preživite z družbo, ki vas odmika od vašega cilja.

Pomembno je biti pripravljen preden se ta “hudič” pojavi in udari. Vedeti morate, da je tisti “stari jaz” bil na svojem položaju dosti časa, sprememba pa traja in v kolikor mislite, da se lahko brez težav skrijete pred starimi navadami, se krepko motite. V kolikor boste stare navade potlačili vase in se z njimi ne boste soočili, vam “hudič” na ramenu ne bo dal miru. Bodite pripravljeni in pridno nadaljujte s procesom, le tako vam bo na dolgi rok uspelo premagati vse tisto, kar vas je držalo nazaj toliko let.

  • V primerih, ko zaslišite tisti glas v glavi, ki vas želi peljati na napačno pot, se vprašajte naslednje:
  • kako daleč je vaša stara družba prišla s svojimi fitnes navadami in zdravim načinom življenja?
  • za koga počneš kar počneš in se pridno držiš prehrane/vadbe (upamo, da zase)?
  • so ljudje s katerimi si se družil/a ob tebi tudi danes, ko imaš boljše navade?
  • so ljudje s katerimi se družiš danes taki kot bi želel/a biti tudi ti?
  • imajo ljudje v tvoji današnji družbi enako cilje, navade in vrednote?

Gre za pet vprašanj, ki bodo znova potrdila za koga se pravzaprav sploh trudiš in pridno slediš programu. Mirni večeri, ko so vsi ostali zunaj in žurajo, obstajajo z razlogom. Sprosti svoje misli in se zavedaj koliko ti proces spreminjanja slabih navad v dobre pomeni. Vsakič, ko se boš zamislil in se zavedal, da si na pravi poti, boš močnejši. V Invictus fitnesu stavimo tudi na izkušnje in prav iz lastnih izkušenj vemo kako tovrstni proces izgleda, saj smo bili del njega večkrat tudi mi – vrednote, vera v doseganje cilja in vizija so bila in so naša največja moč. Nihnče izmed nas ni dosegel cilja brez, da bi vložil zadostno mero truda in žrtvovanja.

Za več raznolikih člankov nas še naprej spremljajte na naši Facebook strani ali obiščite našo spletno stran www.invictusfitnes.si 😊