RIŽOTA S ŠPARGLJI IN KOZICAMI

Tudi tokrat bomo izkoristili šparglje za okusen recept, ki je primeren za kosilo ali večerjo.

Sestavine za 2 osebi:

  • 200 gramov rižote
  • 200 gramov kozic
  • poljubna količina špargljev
  • parmezan
  • smetana za kuhanje
  • olivno olje
  • sol
  • belo vino
  • česen in čebula (lahko tudi v prahu)

Priprava:

  • V ponvi segrejemo žlico ali dve olivnega olja in popražimo čebulo, česen in narezane šparglje
  • Dodamo kozice in jih pečemo vsaj dobrih 5 minut
  • Dodamo smetano za kuhanje, kanček vina in vse skupaj mešano ter kuhamo še 10-15 minut
  • Ta čas v drugi posodi skuhamo še rižoto
  • Ko je rižota kuhana, jo zmešamo z ostalimi sestavinami in ponve
  • Serviramo na krožnik in čez potresemo nekaj parmezana

Dober tek.