ŠPARGLJI

Sezona špargljev je tukaj, zato danes z vami delimo enostaven in okusen recept, ki bo popolnoma izkoristil to sezonsko živilo.

Sestavine:

  • 200-300 gramov krompirja
  • poljubna količina špargljev
  • nekaj fet pršuta
  • piščančji zrezek
  • sol, poper

Priprava:

  • Krompir narežemo na kocke, ga naoljimo, začinimo in ga na 200 stopinjah pečemo okrog 25 minut
  • Piščančji zrezek začinimo in ga v ponvi na relativno nizki temperaturi pečemo 10-15 minut tako, da ohrani sočnost in se ne preveč zapeče/posuši
  • Šparglje operemo, vsakega posebej ovijemo v feto pršuta in jih skupaj s pršutom v ponvi pečemo dokler se oboje lepo zapeče
  • Krompir, zrezek in šparglje s pršutom serviramo na krožnik in uživamo v obroku

Dober tek.

Invictus Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.