Sestavine:
- 2 žlički repičnega olja
- polovica sesekljane rdeče čebule
- sesekljana rdeča paprika
- skodelica črnega fižola (v konzervi)
- četrt žličke čilija v prahu
- sol/poper
- 4 cela jajca
- nariban sir (vrsta po želji)
- 4 tortilje
- četrt skodelice smetane za kuhanje
- četrt skodelice šalše
- narezan paradižnik
- narezan avokado
- pikantna omaka (po želji)
Repično olje v ponvi segrejte na srednji temperaturi in popečite čebulo ter papriko. Dodajte fižol in čili v prahu in mešajte še nekaj minut. Začinite s soljo in poprom ter pustite počivati na krožniku.
Jajca zmešajte in dodajte nariban sir. Ponev segrejte na srednji temperaturi, znižajte na nekoliko nižjo, dodajte jajca in jih pečite 3-4 minute. Nato popecite tortilje in jih premažite s smetano za kuhanje in s šalšo, dodajte fižol/paprike, jajca in še paradižnik in avokado. Zvijte tortiljo.. in dober tek.