27 februarja, 2020

MESNO ZELENJAVNA SKLEDA

Za 2 porciji potrebujemo:

  • 200 g riža (lahko tudi mešanico riža, kvinoje in ajde)
  • žlička ingverja
  • 4 sesekljane spomladanske čebule
  • 150 gramov brokolija (narežite ga na koščke)
  • 250 ali 300 gramov govejega stejka

Priprava:

Riževo mešanico dajte v skledo in zraven vmešajte ingver. Dodajte še sesekljano čebulo in 4 žlice vode. Dodajte brokoli, vendar čebulo držite na vrhu, ker jo boste potrebovali v naslednjem koraku. Pokrijte s prozorno folijo, prebodite s konico noža in dajte v mikrovalovno pečico za 5 minut. Medtem segrejte ponev in popecite goveji stejk za 2 minuti na vsaki strani ter ga dajte “počivati” na krožnik. Čebulo od prej dajte v ponev, da se zmeša s sokom, ki ga je pustil zrezek. Po nekaj minutah zrezek narežite na debele trakce, razdelite na dve porciji in porcijo pripravite tako, da na dno date riž oz. mešanico riža/kvonije/ajde, čez brokoli in stejk, na vrh pa čebulo.

Dober tek.