MESNO ZELENJAVNA SKLEDA

Za 2 porciji potrebujemo:

  • 200 g riža (lahko tudi mešanico riža, kvinoje in ajde)
  • žlička ingverja
  • 4 sesekljane spomladanske čebule
  • 150 gramov brokolija (narežite ga na koščke)
  • 250 ali 300 gramov govejega stejka

Priprava:

Riževo mešanico dajte v skledo in zraven vmešajte ingver. Dodajte še sesekljano čebulo in 4 žlice vode. Dodajte brokoli, vendar čebulo držite na vrhu, ker jo boste potrebovali v naslednjem koraku. Pokrijte s prozorno folijo, prebodite s konico noža in dajte v mikrovalovno pečico za 5 minut. Medtem segrejte ponev in popecite goveji stejk za 2 minuti na vsaki strani ter ga dajte “počivati” na krožnik. Čebulo od prej dajte v ponev, da se zmeša s sokom, ki ga je pustil zrezek. Po nekaj minutah zrezek narežite na debele trakce, razdelite na dve porciji in porcijo pripravite tako, da na dno date riž oz. mešanico riža/kvonije/ajde, čez brokoli in stejk, na vrh pa čebulo.

Dober tek.

Invictus Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.