- 3 žlice olivnega olja
- 2 stroka česna in 70 gramov čebule
- 80 gramov riža
- deci jušne osnove
- 250 gramov govejega mesa (mlete)
- 150 gramov svinjine (mlete)
- peteršilj, sol, poper, majaron
- Za omako:
- 150 gramov paradižnikove mezge
- žlica sladkorja, žlica olivnega olja, žlica moke
- rožmarin, sol, muškatni orešček
Priprava:
V ponvi pražimo česen in čebulo (na treh žlicah olivnega olja), dodamo riž in še malce popražimo tudi riž. Zalijemo z juho, riž pa ne skuhamo do konca (nekje do polovice). Riž pustimo, da se ohladi in, ko se riž ohladi, ga skupaj z mletim mesom oblikujemo v krogle (polpete). Ko so polpete narjene, jih popečemo in na koncu približno 12 minut dušimo v paradižnikovi omaki oz. mezgi. Za omako pa na žlici olivnega olja “popražimo” sladkor, dodamo moko in še nekaj časa mešamo. Dodamo paradižnikovo omako in zalijemo z juho, dodamo začimbe in kuhamo še nekaj časa.