TILAPIJA S PARMEZANOM

Kaj pravite če bi za današnje kosilo pripravili tilapijo s slastno skorjo z okusom parmezana?

Sestavine:

  • 4 fileji tilapije
  • 2 žlici stopljenega masla
  • limonin sok (1 limona)
  • žlička česna v prahu
  • okrog 30 gramov naribanega parmezana
  • poper in sol
  • limonine rezine (za dekoracijo)
  • peteršilj

Priprava:

  • Peč segrejemo na 190 stopinj
  • V pekač položimo peko papir in ga rahlo premažemo z oljem ali maslom
  • Ribo posolimo in popopramo
  • V skodelici zmešamo limonin sok, stopljeno maslo in česen v prahu ter premažemo ribo na obeh straneh
  • Ribo pečemo za 5 minut, nakar jo obrnemo, dodamo nariban parmezan in pečemo še za dodatnih 5 minut
  • Riba bo narejena, ko jo boste lahko zlahka zbodli z vilico
  • Čez narejeno ribo potresite peteršilj in zraven položite limonine rezine
Invictus Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.