Kaj pravite če bi za današnje kosilo pripravili tilapijo s slastno skorjo z okusom parmezana?
Sestavine:
- 4 fileji tilapije
- 2 žlici stopljenega masla
- limonin sok (1 limona)
- žlička česna v prahu
- okrog 30 gramov naribanega parmezana
- poper in sol
- limonine rezine (za dekoracijo)
- peteršilj
Priprava:
- Peč segrejemo na 190 stopinj
- V pekač položimo peko papir in ga rahlo premažemo z oljem ali maslom
- Ribo posolimo in popopramo
- V skodelici zmešamo limonin sok, stopljeno maslo in česen v prahu ter premažemo ribo na obeh straneh
- Ribo pečemo za 5 minut, nakar jo obrnemo, dodamo nariban parmezan in pečemo še za dodatnih 5 minut
- Riba bo narejena, ko jo boste lahko zlahka zbodli z vilico
- Čez narejeno ribo potresite peteršilj in zraven položite limonine rezine