TILAPIJA S PARMEZANOM

Kaj pravite če bi za današnje kosilo pripravili tilapijo s slastno skorjo z okusom parmezana?

Sestavine:

  • 4 fileji tilapije
  • 2 žlici stopljenega masla
  • limonin sok (1 limona)
  • žlička česna v prahu
  • okrog 30 gramov naribanega parmezana
  • poper in sol
  • limonine rezine (za dekoracijo)
  • peteršilj

Priprava:

  • Peč segrejemo na 190 stopinj
  • V pekač položimo peko papir in ga rahlo premažemo z oljem ali maslom
  • Ribo posolimo in popopramo
  • V skodelici zmešamo limonin sok, stopljeno maslo in česen v prahu ter premažemo ribo na obeh straneh
  • Ribo pečemo za 5 minut, nakar jo obrnemo, dodamo nariban parmezan in pečemo še za dodatnih 5 minut
  • Riba bo narejena, ko jo boste lahko zlahka zbodli z vilico
  • Čez narejeno ribo potresite peteršilj in zraven položite limonine rezine