BELJAKOVINSKA PANNA COTTA

Sestavine:

  • 1 žlica želatine v prahu (in deci vrele vode)
  • 30 gramov beljakovin v prahu (okus po želji)
  • dobrih 250 gramov grškega jogurta
  • 2 žlici stevie (sladilo)
  • polovica žličke vanilijevega ekstrakta
  • polovica žličke cimeta
  • manj kot polovica žličke muškatnega oreščka
  • 1 žlica naribane pomarančne lupine
  • gozdni sadeži
  • javorjev sirup ali drugi preliv po želji

Priprava:

  • Dobro premešamo želatino v prahu in vrelo vodo dokler se želatina popolnoma premeša (brez grudic)
  • V drugi posodi zmešamo jogurt, beljakovine v prahu, stevio in ostale začimbe
  • Počasi primešamo želatino v posodo z jogurtom in ostalimi sestavinami ter mešamo dokler ne ostane niti ene grudice (masa mora biti gladka)
  • Maso, ki smo jo pridobili prelijemo v silikonske modelčke za “panno cotto” ali v manjše skodelice in pustimo stati v hladilniku preko noči
  • Ob serviranju dodamo še gozdne sadeže in preliv

Dober tek.

Invictus Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.