“ROLADA S ŠPINAČO, BROKOLIJEM IN SIROM”

Za 4 osebe potrebujete:
500 g listov špinače
2 stroka česna
250 g brstičev brokolija
sol in mleti poper
2 žlici masla
4 jajca
70 g moke
1/2 žličke sode bikarbone
20 g drobno nastrganega parmezana
250 g mocarele (koščki)

Priprava:
Špinačo oplaknite in jo odcedite. Olupljen česen zrežite na rezine. Brokoli očistite in ga nekaj minut blanširajte v vreli, slani vodi. Nato ga oplaknite pod hladno vodo in ga odcedite.
V ponvi segrejte maslo in na njem popražite česen. Dodajte sesekljano špinačo ter jo začinite s soljo in poprom. Podušite jo do mehkega, ponev nato odstavite in počakajte, da se ohladi. Nato jo stresite v posodo električnega mešalnika, dodajte 2 jajci in 2 rumenjaka ter vse skupaj zmešajte.
Špinači nato primešajte še moko in sodo bikarbono. Previdno dodajte še preostala beljaka in mešanico porazdelite ter pogladite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. 10–15 minut jo pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Pečeno testo prevrnite na kuhinjsko krpo, potreseno s parmezanom, in počakajte, da se ohladi. Nato odstranite papir za peko. Pečeno testo potresite z mocarelo, ga prekrijte z brstiči brokolija in zvijte. Rulado tesno zvijte v papir za peko in jo 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Dober tek. ☺️

Invictus Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.