Domači ravioli z okusno gobovo omako in pršutom – slastno.
Sestavine za testo:
– moka (250 gramov in sicer 150g polnozrnate pirine moke in 100g mehke pirine moke)
– ščepec soli
– žlica olivnega olja
– voda (1,5-2 dcl)
Sestavine za omako:
– gobe po želji
– smetana za kuhanje
– nekaj kolobarjev čebule
– strok ali dva česna
– poljubno količino pršuta
Priprava:
Gobe sesekljamo in jih popečemo skupaj s čebulo, česnom in na koščke narezanim pršutom.
Testo zamesimo in pustimo stati okrog 30 minut, nato ga povaljamo (po želji na tanko ali na debelo) in s kozarcem naredimo kroge iz testa. V vsak krog damo žlico omake, testo zapremo in z vilco popeštamo robove testa tako, da dobimo klasično obliko raviola.
Raviole vržemo v vrelo in soljeno vodo, ko priplavajo na površje pa jih odcejene damo na krožnik. Za konec raviole prelijemo s smetano za kuhanje, ki jo pred tem pogrejemo v ponvi ali posodi.