“RAVIOLI”

Domači ravioli z okusno gobovo omako in pršutom – slastno.

Sestavine za testo:
– moka (250 gramov in sicer 150g polnozrnate pirine moke in 100g mehke pirine moke)
– ščepec soli
– žlica olivnega olja
– voda (1,5-2 dcl)

Sestavine za omako:
– gobe po želji
– smetana za kuhanje
– nekaj kolobarjev čebule
– strok ali dva česna
– poljubno količino pršuta

Priprava:
Gobe sesekljamo in jih popečemo skupaj s čebulo, česnom in na koščke narezanim pršutom.
Testo zamesimo in pustimo stati okrog 30 minut, nato ga povaljamo (po želji na tanko ali na debelo) in s kozarcem naredimo kroge iz testa. V vsak krog damo žlico omake, testo zapremo in z vilco popeštamo robove testa tako, da dobimo klasično obliko raviola.
Raviole vržemo v vrelo in soljeno vodo, ko priplavajo na površje pa jih odcejene damo na krožnik. Za konec raviole prelijemo s smetano za kuhanje, ki jo pred tem pogrejemo v ponvi ali posodi.

Invictus Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.