“NIMAM ČASA TAKO JESTI”

Gre za stavek, ki ga ponavadimo slišimo s strani staršev ali ljudi, ki so zaradi službe ali drugih obveznosti zelo zasedeni. Izkušnje s tovrstno težavo so nas pripeljale do točke, ko že skorajda vsakodnevno svetujemo kaj in kako je potrebno storiti zato, da bi nekdo kljub časovni omejitvi uspel urediti svojo prehrano. Veliko je takih primerov, ko ne gre za to, da se nekomu ne ljubi kuhati in pripraviti obrokov, ampak enostavno ne ve kako začeti. Preberite nadaljevanje tega članka in velika verjetnost je, da vam bo kateri od nasvetov prišel prav.

“Večinoma jem v restavracijah in težko najdem obrok, ki zadovolji dieto.”

V primeru, da se redno prehranjujete zunaj in bi istočasno radi sledili programu diete, vam svetujemo, da se v restavraciji dogovorite za obrok po vaši želji. Ni skrivnost, da se z natakarjem oziroma osebo, ki vam streže da dogovoriti skorajda vse, le vprašati je potrebno. Jedi, ki so bogate z beljakovinami, zelenjavo in zdrave opcije ogljikovih hidratov imajo zagotovo povsod, le vprašajte če vam lahko porcije pripravijo po vaši želji.

“Vsakdanje obveznosti me omejujejo in enostavno nimam časa za pripravo obrokov.”

Svetujemo vam, da si sprva pripravite spisek jedi in sestavin, ki jih potrebujete. Enkrat, ko boste naredili zalogo, si izberite dan v tednu in pripravite obroke za 3, 4 ali celo cel 7 dni v naprej. Zagotavljamo vam, da obstajajo ljudje, ki to redno počnejo. Vse kar potrebujete je tistih par ur v enem dnevu, ko si pripravite obroke v naprej. Dan ima 24 ur, vsak izmed nas pa lahko najde tistih nekaj ur v tednu za pripravo jedi. V kolikor sledite planu prehranjevanje, boste že tako ali tako točno vedli kdaj in koliko hrane morate pripraviti.

“Moj dan je poln sestankov.”

Dan ne sme kontrolirati vas, ampak obratno. Pred-pripravljene obroke si shranite v potovalne posodice, ki vam omogočajo, da obrok zaužijete tudi med enim in drugim opravkom. V primeru, da vam 5 ali 6 obrokov zaradi sestankov ne bo zneslo pojesti, si jih za tisti dan pripravite 2, 3 ali 4 in tako prihranite nekaj časa, posledično boste lažje planirali kdaj obroke zaužiti.
Verjemite nam, da je v Invictus fitnesu raznolikost obveznosti naših strank tako široka, da smo doživeli že veliko primerov, ko so bile stranke prepričane, da nimajo časa za pravilno prehrano, a so se s pravo mero organizacije rešili te težave in danes brez živcev in sekiranja sledijo prehrani kljub polnim dnevom.

Kjer je volja, tam je pot.