TAMARA: “PREOBRAZBA”

»Tamara, ti imaš srečo z genetiko, kaj sploh treniraš!«

Stavek v naslovu pove vse. To slišim zmeraj znova, kot pokvarjena kaseta… ali pa »Tebi ni težko, si mlada.« Priznam, na začetku me je to malo bolelo, saj sem v svoje telo vložila veliko truda, da danes izgledam kot izgledam. Sedaj se več ne obremenjujem s takšnimi komentarji, veselo se nasmehnem samo nazaj. Vem, da sem to pot prehodila zase, vem koliko sem se borila in to je važno.
Celo otroštvo in najstništvo sem se spopadala s prekomerno težo. Nikoli nisem bila zavzeta športnica ali pazila na pravilno prehrano, moj šport je bila lenoba – kavč, tv in sladkarije. 

Kar bom danes delila z vami, zame predstavlja velik korak. Del moje zgodovine, ki jo skrbno »skrivam«. Verjetno zaradi sramu. Slik moje preobrazbe nisem želela pokazati niti partnerju. Veliko jih niti ne obstaja več, ker sem enostavno »izbrisala« stari jaz in postala nov človek. Pa vendar, to je del mene. Zato sem takšna kot sem. Preprosta, čustvena, močna, nasmejana punca. Nisem popolna, ampak sem se naučila sprejeti takšno kot sem in sem ponosna na svoj dosežek.

Pred 7 leti sem se preselila na obalo. Zame je bil to popolnoma nov začetek. Začela sem delati na sebi, na svojem dobrem počutju, zdravju in izgledu. Zanimati sem se začela za šport – fitnes in zdravo prehrano. Dovolj mi je bilo vsega, kot bi »pritisnila« na gumb v glavi, sem začela delati v smeri svojih ciljev. Zmeraj sem trpela nad pomanjkanjem samozavesti in slabo samopodobo. Ni lahko, zato popolnoma razumem vsakega posameznika, ki se odloči za enak korak kot sem se jaz. Za to je potrebno veliko vztrajnosti, truda in predvsem discipline. Ne samo tega, veš kaj je največji izziv? Si upati! Upati začeti delati nekaj zase in pokazati drugim, da zmoreš! Je bilo vredno? Jaz mislim da. Oziroma naj popravim stavek: še zmeraj je vredno! Diete niso za življenje. Gre se za odločitev, ki je veliko globja. To je sprememba načina življenja, katero jaz ohranjam še danes.

Če si se našel/a v tem besedilu, naj ti dam en nasvet: Ne bo zmeraj lahko, nič v življenju ni lahko. Včasih tudi če si iz vsega srca želimo spremembo, se je težko lotimo. Gre za odločitev, ki jo moraš sprejeti v glavi. Nikoli ni prepozno za spremembe. Ne obupaj, vztrajaj! Sledi svojim ciljem in bodi ponosen/a. Bodi kar si želiš biti. Korak po korak. Obljubim ti, splača se.

V kolikor te zanima osebno trenerstvo ali karkoli iz Invictus ponudbe, mi/nam piši na info@invictusfitnes.si

Tamara Zajec,
Osebna trenerka v Invictus fitnesu Izola