DOBRE ZGODBE: JURE

V začetku meseca marca smo z vami delili zgodbo našega Tomija, ki mu je s trdno voljo in disciplino uspelo izgubiti kar nekaj kilogramov, predvsem pa je uspel zamenjati dolgoletne in slabe navade. Danes je na vrsti Jure in njegova izkušnja, ki smo jo sicer pred leti že objavili, a menimo, da vas s pomočjo takih zgodb lahko še bolj motiviramo. Motivacija je prav ena izmed tistih stvari, ki pride predvsem v trenutnem obdobju prav čisto vsakemu. Zaradi virusa, ki razsaja smo namreč primorani ostajati doma, posledično je treningov najbrž manj. Upamo in verjamemo, da vas take zgodbe lahko spravijo v stanje, da tudi v “karanteni” storite nekaj zase.

Juretova izkušnja:

“O svojem veselju do fitnesa, vadbe in treningov nasploh ne rad pišem, ker to pač počnem zase in za svoje dobro počutje, bom pa tokrat s tehtnim razlogom naredil izjemo, ker vem za okoliš v katerem se lahko marsikdo najde.
Pred leti sem bil prepričan, da se nikoli ne bom počutil trenirati med ljudmi, zato sem treninge najraje opravljal doma med štirimi stenami. Kljub vadbi, sem imel kar nekaj kilogramov odveč, najhujše pa so bile moje prehrambene navade in način življenja nasploh. Nekajkrat mi je sicer shujšati uspelo, a sem se vsakič znova vrnil na enake kilograme. Prelomnica, zaradi katere se tokrat izpostavljam, se je zgodila leta 2014, ko sem v takratni družbi spoznal Majo, ki mi je sprva pomagala pri sestavi jedilnika, za tem pa ji je s pomočjo še nekaterih drugih ljudi uspelo nekaj v kar še sam nisem verjel – z družbo sem na sončen nedeljski popoldan obiskal Invictus fitnes in tam opravil prvi trening med ljudmi. Od tistega dneva dalje se v Invictusu počutim kot doma – dejansko. Iz takratnih 107 kilogramov, sem s časom in na zdrav način prišel na konstantnih 90 kilogramov, ki jih danes pridno vzdržujem, a številke bodo vedno le številke, zato bom izpostavil tisto, kar mi najbolj pomeni in za kar bom večno hvaležen določenim ljudem zaradi katerih sem in še danes preživljam lepe trenutke v Invictus fitnes centru Izola. Pridobil sem namreč prijateljstva, na čelu s Sebastjanom, ki mi pomenijo več kot marsikaj drugega in za katera lahko rečem, da sem na njih ponosen. Izguba kilogramov, boljša postava, počutje, samozavest, navade in sprememba načina življenja na boljše, so le posledica tega, da se v Invictusu počutim kot doma, med dobrimi ljudmi, ki mi iz dneva v dan pomagajo pri tem, da se v svoji koži dobro počutim in napredujem. Ko pri ljudeh, ki ti pomagajo pri treningih, istočasno doživiš tudi to, da ti pomagajo na poti do boljšega sebe in so zraven tako v težkih, kot dobrih trenutkih, veš, da si na dobri poti. Izkušnjo delim z vsemi vami zato, ker vem, da se v Invictus fitnesu lotijo vsake stranke na enak način in če sta s strani člana oz. stranke prisotna volja in disciplina, bo trud vsekakor poplačan. Vem za ljudi, ki se enako kot jaz v fitnesu niso vidli, danes pa pridno trenirajo z očitnimi rezultati. Trening je za marsikoga lahko odklop od slabega obdobja, stresa in pravzaprav česarkoli kar vas mori, zato naredite nekaj zase, tako kot sem to storil sam. Če sem se pred svojo prvo izkušnjo v fitnesu počutil slabo ob misli, da bi kdaj treniral med ljudmi, se danes počutim slabo, ko treninga med ljudmi ne opravim. Pridobil sem na samozavesti, dobrem počutju in odnosih nasploh. Pisanja je bilo dovolj, čas je za trening!”

Tovrstnih zgodb je veliko, mi pa vas želimo motivirati z namenom, da se tudi v tem obdobju osredotočite nase, na počutje in fizično aktivnost.