MARTINA: “Zakaj začeti dan z vadbo?”

Marsikdo se z jutranjo vadbo ne strinja in izreče klasičen “ne da se mi zjutraj vstati zato, da lahko opravim trening.” Naša Martina danes z vami deli 5 razlogov zakaj je jutranja vadba dobra navada.

Boljše odločitve čez dan

Če začnete dan z vadbo, se boste tekom dneva bolj trudili za zdrave in dobre odločitve, zaradi česar imate toliko več možnosti za dosego svojega cilja.

Boljši spanec

Po raziskavah “National Sleep Fundation” (NSF) ljudje, ki so zgodaj zjutraj aktivni dlje spijo in imajo bolj globok spalni cikel. S takim načinom vadbe tudi zagotovimo notranji ritem telesa, kar pripomore k boljšemu počutju in umirjanju zvečer.

Višji nivo energije za čez dan

Z vadbo dvignemo nivo endorfinov. Če možgani dobijo dozo endorfinov takoj zjutraj, boste dan začeli bolj optimistično in boste manj dovzetni za stres in tesnobo, kar je osnova za pozitiven in produktiven dan. Kdo si ne bi želel tako začeti dan?

Imeli boste več časa popoldan

Ustvarite rutino in opravite trening zjutraj, tako da vam po službi ostane čas za vsakodnevne opravke, za družino in prijatelje ter sprostitev. S tem tudi zagotovimo, da vas noben opravek ne odvrne od treninga in zastavljenega cilja.

Boljši trening

Dejstvo je, da smo popoldan že utrujeni od službe, opravkov in vseh obveznosti, ki jih imamo. Zato če trening opravimo zjutraj, bo toliko bolj intenziven in produktiven, kar ponovno vodi k doseganju rezultatov.

V kolikor si interesiran/a za jutranji trening, imam v Invictus fitnesu prostih še nekaj mest za osebno trenerstvo ali osebno trenerstvo v paru. Pridruži se mi in začni dan z nasmehom.

Martina Homjak,
Osebna trenerka v Invictus fitnesu Izola