Sestavine:
- 300 gramov mesa iz piščančjih stegen
- vejica rožmarina
- 1 jajce
- 1 bučka
- 150-200 gramov krompirja
- nekaj špargljev (glede na sezono)
- 50 gramov ovsenih ali pirinih kosmičev
- sol, poper, kajenski poper, česen v prahu
- olivno olje
Priprava:
Meso popečemo, zraven pa dodamo vejico rožmarina, ki med peko pusti prav posebno aromo in okus. Bučko in krompir naribamo , nakar oboje skupaj z roko stisnemo, tako da odvečna voda odteče in damo v večjo posodo. Zraven v posodo dodamo še kosmiče, jajce in naštete začimbe. Vse skupaj zmešamo tako, da dobimo zmes, ki jo enakomerno razporedimo v ponev (pred tem dodamo malce olivnega olja) in zmes pečemo 10 minut na nizkem ognju, nakar s pomočjo krožnika obrnemo in peko ponovimo še na drugi strani.