BELJAKOVINSKI BIŠKOTI

V obdoju, ko moramo zaradi trenutnih razmer ostati doma, imamo naenkrat časa več kot sicer. Zakaj ga nebi izkoristili in spekli nekaj dobrega?

Sestavine:

  • 80 gramov arašidovega masla
  • 30 gramov kokosovega sladkorja (ali rjavega)
  • četrt čajne žličke soli
  • 1 jajce
  • 1 beljak
  • polovica čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • četrt žličke sode bikarbone
  • 40 gramov beljakovin v prahu (vanilja ali čokolada)
  • 2 žlici kokosove moke
  • 3 žlice čokolade v majhnih koščkih (chocolate chips)

Priprava:

  • pečico segrejte na 180 stopinj
  • na pladenj položite peko papir
  • v posodi zmešajte arašidovo maslo, kokosov sladkor, sol, jajce, beljak in vanilijev ekstrakt
  • ko je zmes dobro zmešana, potresite čez sodo bikarbono
  • počasi in previdno v zmes vmešajte beljakovine v prahu in kokosovo moko
  • dodajte čokoladne koščke
  • v kolikor je vaša zmes še vedno premehka (odvisno od tega kakšne so beljakovine v prahu), dodajte še malo beljakovin v prahu dokler je zmes taka, da jo lahko oblikujete v obliko biškota
  • v kolikor je vaša zmes pretrda, dodajte malo mleka ali mandljevega mleka
  • z žlico zajamite maso in položite zmes v obliki biškota na peko papir, biškotov bi moralo biti med 10 in 14
  • pecite okrog 5 minut oz. dokler robovi niso zlato rjavi
  • pazite, da jih ne prepečete
  • ko so biškoti pečeni, jih pustite hladiti nekaj minut

Dober tek.

Invictus Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.