V obdoju, ko moramo zaradi trenutnih razmer ostati doma, imamo naenkrat časa več kot sicer. Zakaj ga nebi izkoristili in spekli nekaj dobrega?
Sestavine:
- 80 gramov arašidovega masla
- 30 gramov kokosovega sladkorja (ali rjavega)
- četrt čajne žličke soli
- 1 jajce
- 1 beljak
- polovica čajne žličke vanilijevega ekstrakta
- četrt žličke sode bikarbone
- 40 gramov beljakovin v prahu (vanilja ali čokolada)
- 2 žlici kokosove moke
- 3 žlice čokolade v majhnih koščkih (chocolate chips)
Priprava:
- pečico segrejte na 180 stopinj
- na pladenj položite peko papir
- v posodi zmešajte arašidovo maslo, kokosov sladkor, sol, jajce, beljak in vanilijev ekstrakt
- ko je zmes dobro zmešana, potresite čez sodo bikarbono
- počasi in previdno v zmes vmešajte beljakovine v prahu in kokosovo moko
- dodajte čokoladne koščke
- v kolikor je vaša zmes še vedno premehka (odvisno od tega kakšne so beljakovine v prahu), dodajte še malo beljakovin v prahu dokler je zmes taka, da jo lahko oblikujete v obliko biškota
- v kolikor je vaša zmes pretrda, dodajte malo mleka ali mandljevega mleka
- z žlico zajamite maso in položite zmes v obliki biškota na peko papir, biškotov bi moralo biti med 10 in 14
- pecite okrog 5 minut oz. dokler robovi niso zlato rjavi
- pazite, da jih ne prepečete
- ko so biškoti pečeni, jih pustite hladiti nekaj minut
Dober tek.