BELJAKOVINSKI BIŠKOTI

V obdoju, ko moramo zaradi trenutnih razmer ostati doma, imamo naenkrat časa več kot sicer. Zakaj ga nebi izkoristili in spekli nekaj dobrega?

Sestavine:

  • 80 gramov arašidovega masla
  • 30 gramov kokosovega sladkorja (ali rjavega)
  • četrt čajne žličke soli
  • 1 jajce
  • 1 beljak
  • polovica čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • četrt žličke sode bikarbone
  • 40 gramov beljakovin v prahu (vanilja ali čokolada)
  • 2 žlici kokosove moke
  • 3 žlice čokolade v majhnih koščkih (chocolate chips)

Priprava:

  • pečico segrejte na 180 stopinj
  • na pladenj položite peko papir
  • v posodi zmešajte arašidovo maslo, kokosov sladkor, sol, jajce, beljak in vanilijev ekstrakt
  • ko je zmes dobro zmešana, potresite čez sodo bikarbono
  • počasi in previdno v zmes vmešajte beljakovine v prahu in kokosovo moko
  • dodajte čokoladne koščke
  • v kolikor je vaša zmes še vedno premehka (odvisno od tega kakšne so beljakovine v prahu), dodajte še malo beljakovin v prahu dokler je zmes taka, da jo lahko oblikujete v obliko biškota
  • v kolikor je vaša zmes pretrda, dodajte malo mleka ali mandljevega mleka
  • z žlico zajamite maso in položite zmes v obliki biškota na peko papir, biškotov bi moralo biti med 10 in 14
  • pecite okrog 5 minut oz. dokler robovi niso zlato rjavi
  • pazite, da jih ne prepečete
  • ko so biškoti pečeni, jih pustite hladiti nekaj minut

Dober tek.