PRED-IZČRPANOST

Pred-izčrpanost pomeni to, da na začetku treninga z izolacijsko vajo utrudimo določeno mišično skupino preden nadaljujemo trening s kompleksnimi vajami – torej počep, mrtvi dvig, potisk s prsi ali potisk z rameni. Vprašanje, ki sledi je torej naslednje: ali lahko tak način pomaga pri gradnji mišične mase?

Čeprav so mnenja različna, za enkrat kaže, da tak način bistveno ne pripomore k večji izgradnji mišične mase. Je pa res, da lahko pred-izčrpanost pomaga v smislu, da trening opravimo boljše kot če bi ga takoj začeli z eno izmed kompleksnih vaj. Zakaj? Nekatere študije kažejo, da na tak način boljše segreješ določeno mišično skupino in jo pred pripraviš na trening v celoti.

V kolikor trening začnete s kompleksno vajo in nato sledi izolacijska vaja, boste v večini bolj utrujeni kot v obratnem vrstnem redu. Seveda za vsakega posameznika velja drugače, a za večino naj bi držalo napisano. Gre predvsem za to, da lahko z izolacijsko vajo mišice ogrejemo in jih ravno prav utrudimo, sledi pa kompleksna vaja, ki dodobra zaključi trening.

Poslušajte svoje telo in poskusite z različnimi metodami, le tako boste našli način, ki vam najbolj ustreza. V kolikor ste zainteresirani za konzultacijo, osebne treninge, treninge v paru ali skupini ali prehransko svetovanje, nas kontaktirajte na info@invictusfitnes.si