TAMARA: “BODI POTRPEŽLJIV/A”

Spomnim se, ko sem prvič stopila v fitnes. Vsak trening je bil res top. Bila sem začetnica, noro motivirana. Takrat sem začela iz nule. Izgubila sem kar nekaj kilogramov in zdaj je bil na vrsti naslednji cilj, da pridobim mišično maso ter učvrstim svoje telo. Vsak trening sem postavljala rekorde, začetnica pač (ni težko postaviti rekord, če se nikoli prej nisi ukvarjal s športom). To mi je dajalo občutek samozavesti in zadovoljstva. Hitro sem se navadila tega občutka stalnega napredka in seveda, želela sem si zmeraj več. Če se ukvarjaš s športom verjetno poznan občutek, kajne?

Prišli so dnevi, ko sem imela slab trening, včasih celo cel teden ali mesec. Napredek ne bo zmeraj enak. Še posebej, če nisi več začetnik, se bo ta proces opočasnil. Ne pusti se demotivirati. Fokusiraj se na tvoj dolgoročni napredek, ostani discipliniran/a in ne izgubi svojih ciljev izpred oči. Bodi ponosen/ponosna na majhne dosežke! Veliko strank vrže »puško v koruzo« prehitro, ker se ne zavedajo, da napredek ne bo zmeraj enak kot v začetni fazi in da to ni šprint ampak tek na dolge razdalje (z marsikaterim vzponom in padcem).

Bodi potrpežljiv/a. Slike tvojih najljubših atletov, vzornikov, ki jih gledaš na socialnih omrežjih niso dobra primerjava. Večina jih trenira kar nekaj let, veliko naredi poza, svetloba ali pač obdelava fotografije. Če se boš primerjal/a z drugimi, nikoli ne boš srečen/srečna. Bodi sam sebi konkurenca in si prizadevaj, da boš vsak dan boljši/a kot si bil/a včeraj.

Tamara Zajec,
Osebna trenerka v Invictus fitnes studiu Izola