NJOKI S PIŠČANCEM IN BROKOLIJEM

Vam je zmanjkalo časa in imate le 15 minut za pripravo kosila ali večerje?

Sestavine:

  • 500 gramov krompirjevih ali pirinih njokov
  • 200-300 gramov piščančjih prsi
  • olivno olje
  • poper, sol
  • mocarela
  • parmezan
  • brokoli (lahko tudi zmrznjen)
  • češnjev paradižnik

Priprava:

  • V loncu zavremo vodo in jo solimo
  • Ko voda zavre, damo kuhati njoke in jih iz vode vzamemo, ko pridejo na površje (2-3 minute)
  • Brokoli kuhamo v drugi posodi in sicer 10 minut
  • V ponvi popečemo meso, proti koncu dodamo še sirni namaz in parmezan
  • Ko je brokoli skuhan, ga lahko še malce popečemo na ponvi
  • Mocarelo naribamo
  • Postrežemo njoke, čez dodamo meso s sirnim namazom, brokoli, narezan češnjev paradižnik ter nariban parmezan
  • Dodate lahko še kanček olivnega olja

Dober tek.