PREDNOSTI TRENINGA V MANJŠI SKUPINI

Občutek, ki ga imaš po treningu je vsekakor nekaj posebnega. Od kopičenja energije in sproščanja hormona sreče, do tega, da si vadbo opravil/a in tako storil/a nekaj dobrega zase. Res pa je, da je za marsikoga težko najti pravo motivacijo, sploh ob dnevih, ko bi najraje podaljšali spanec za kakšno uro ali po delu takoj zbežali domov. V naslednjih vrsticah bomo našteli nekaj razlogov, ki vadbo v manjši skupini naredijo nekaj posebnega, obenem pa vam olajšajo trening in ga naredijo bolj zabavnega.

Odgovornost

V kolikor trenirate sami, imate odgovornost le do samega sebe. Če ste motivirani oz. če vam motivacija ne upada in se znate sami odločati kdaj je čas za vadbo, potem nimate nobenih težav. Do težave pride takrat, ko vam budilka zvoni recimo ob 6:00 zjutraj, zunaj dežuje, vi pa imate kot rečeno odgovornost le do samega sebe, malce se “prevarate”, budilko ugasnete in tako spustite en trening. V primeru, da trenirate v skupini oz. da imate nekoga s katerim trenirate, je zadeva nekoliko drugačna. Zakaj? Ker v tem primeru ne odgovarjate le zase, ampak tudi za tiste ljudi, ki vas čakajo, da trening opravite skupaj. Poleg tega sicer še vedno trenirate zase, ampak s tem, ko se vsak izmed vas trudi do svojega cilja, s tem vpliva tudi na trud ostalih. Vaši prijatelji oz. udeleženci v skupini in trener vam lahko oz. vam nedvomno pomagajo pri odgovornosti, ki jo nosite s tem, ko se udeležujete take ali drugačne vadbe.

Motivacija

Predstavljajte si, da trenirate v skupini ljudi. Kaj vam pade na pamet? Vsak od vas bo želel boljše rezultate, vsak se bo želel dokazati taki sebi kot ostalim, posledica pa bo medsebojna motivacija, ki vam lahko na poti do rezultata le pomaga. Le predstavljajte si, da trenirate sami in imate težavo s tem, da se motivirate. Vadba v skupini pa omogoča prav to, da si med seboj pomagate in se vzpodbujate.

Udobje

Skupinski treningi je nedvomno udoben. V smislu, da vse kar vam je potrebno narediti je to, da sledite planu treninga, ki vam ga pripravi vaš trener. Ni vam potrebno iskati določenih vaj in razmišljati o tem kakšen trening opraviti. Pridete in sledite treningu in trenerju, enostavno.

Raznolikost

Raznolikost je ena od pozitivnih lastnosti treninga v paru ali skupini. Nove vaje, novi izzivi in nova intenzivnost je tisto, kar bo motivirali vas in vaše trening partnerje. Rutina ne bo vedno enaka, vsakič bo nekaj svežega. V kolikor trenirate v dveh ali v skupini, lahko med seboj poskušate novosti, ki jih skupinski trening prinaša. Sami zagotovo ne boste nikoli.

Zabava

Tako kot se imate lepo in dobro v družbi, tako se lahko imate lepo in dobro na skupinskem treningu. Večje število ljudi bo poskrbelo zato, da zagotovo ne bo dolgčas. Trening, ki ga opravite sam zna biti dolgočasen, tega se zavedamo vsi, ki imajo izkušnje s samostojnimi treningi, skupinski trening pa omogoča prav to, da je zabava zagotovljena. Več ljudi, več zabave, več motivacije in več volje – poskusite.

V kolikor vas vadba v manjši skupini zanima, si oglejte našo ponudbo:

https://www.invictusfitnes.si/trening-v-manjsih-skupinah-semi-privat/