NIMAM ČASA

Če bi morali izbrati stavek, ki smo ga največkrat slišali s strani naših vadečih ali tistih, ki so se na nas obrnili za pomoč pri vadbi, pripravah ali hujšanje, bi to zagotovo bil “za tak način pa nimam časa”. Ponavadi te besede slišimo s strani staršev ali nekoga čigar dnevi so polni obveznosti, kar seveda razumemo, a obenem pravimo, da se vse da če se hoče. Za najti način in pomoč pri izvedbi, smo tukaj mi.

Z leti smo se naučili, da si ljudje želijo prav prehranjevati, a enostavno ne vedo kako. V današnjem članku se dotikamo načinov, ki vam lahko pri tem pomagajo ne glede na to kako polno življenje imate.

“Redno obiskujem restavracije, tam pa težko najdem karkoli zdravega oz. primernega zase.”

Če zaradi narave svojega deli ali katerega drugega razloga redno obiskujete restavracije, verjemite, da lahko v skoraj vsaki restavraciji prosite, da vam pripravijo jed na način, ki vam odgovarja. Dosti krat se zgodi, da menu ne ponuja vsega, kar vam dejansko lahko pripravijo, poleg tega pa lahko vprašate, da vam iz neke jedi na menuju enostavno odvzamejo katero od manj zdravih prilog, dodajo pa recimo dodatno porcijo beljakovin – torej mesa, rib ali karkoli drugega. Enako velja za jedi, ki jih pripravijo na maščobi – vprašajte če je lahko maščobe čim manj. Vse se da če se hoče, le vprašati je potrebno.

“Moj urnik je poln, nimam časa za pripravo obrokov.”

Kje pa piše, da si morate kuhati vsak dan? Enkrat ali dvakrat na teden si vzemite uro časa, obroke pripravite v naprej in jih za obdobje treh ali štirih dni hranite v hladilniku. Vse kar potrebujete je spisek živil, skok v trgovino in tisto uro oz. dve na teden za pripravi v naprej. Videli boste, da ko se enkrat navadite na tak režim, je vse lažje. In ponovno – vse se da če se hoče, le organizacija je potrebna.

“Cel dan sem odsoten.”

Tudi v takih primerih se da nekaj storiti. V kolikor ste večino ali cel dan odsotni, pomeni, da v naprej veste kaj vas čaka in kako bo vaš dan potekal. Torej? Če poznate potek, si lahko v naprej zagotovite tistih nekaj vmesnih minut za uživanje obroka, ki ste ga tako ali drugače pripravili v naprej. Vse se da če se hoče.

Sebastjan Radman
Osebni trener in lastnik Invictus trening studia