AKTIVNOST MED POLETJEM

Poletje je tisti del leta, ko se veliko ljudi prej odloči za počitek, kot za rekreacijo. Danes si lahko v našem blogu preberete nekaj enostavnih napotkov kako vzdrževati aktivnost tudi med poletjem oz. kako se obnašati v kolikor redno trenirate tudi v vročih poletnih dneh.

Zjutraj ali zvečer

V kolikor trenirate na prostem, izberite del dneva, ko ni preveč vroče. Idealno je trening opraviti zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. Seveda pa lahko trening pod vodstvom osebnega trenerja ali trenerke opravite tudi v našem Invictus trening studiu, ki je klimatiziran in ima odlične pogoje za kvalitetno vadbo

Izberite svetla in lažja oblačila

Črna oz. temna oblačila absorbirajo vročino. Priporočljivo je imeti nekoliko širša in svetla oblačila primerna za šport.

Zaščitna krema

V kolikor se boste odločili za trening takrat, ko sonce visoko, ne pozabite na zaščitno kremo.

Tekočina

Telo nujno potrebuje tekočino zato, da ne dehidrira in zato, da normalno deluje. V poletnih dneh, sploh če smo aktivni, pa je tekočina oz. redna hidracija toliko bolj bistvena. Pozorni bodite na to koliko tekočine spijete – tudi preveč ni dobro. Bistveno je, da ohranjate hidracijo telesa.

Slabost

Ne pretiravajte. Slabost, omotica, glavobol, utrujenost, mišični krči, visok srčni utrip – vse to so znaki, da morate z vadbo oz. aktivnostjo prenehati.

Uživajte v poletju in ostanite aktivni, a vendar ne pozabite na varnost in zdravo mejo aktivnega preživljanja dni.