MARTINA: “STORITI NEKAJ ZASE”

Oktobra 2017 sem se odločila, da nekaj naredim zase. Da spremenim vse, kar sem do tistega trenutka počela – datuma 13.10.2017 ne bom pozabila nikoli. Strah me je bilo toliko kot, da sem se odločila prodati ledvice na črnem trgu. Noge so se mi tresle, cmok v grlu je bil velik. Nasploh so spremembe nekaj, s čemer se težje spopadam, na žalost. 

Kot pri večini predstavnic ženskega spola sem mislila, da ko stopim v fitnes, da bodo tam izključno moški, vsi nabildani in da je to čista norišnica. Da bodo vsi gledali kaj delam, da bo kdo kaj komentiral. Verjetno je to bila moja najhujša nočna mora v tistem obdobju. Kljub vsemu pade odločitev – Invictus. 

Odprem vrata, spet tisti cmok nekje v grlu, želodec se je obrnil na glavo, ker nisem vedela kaj pričakovati. V trenutku sem  ugotovila, da ni tako kot sem si predstavljala in, da fitnes ne obiskujejo samo moški. V zadnjih par letih odkar sem v Invictusu me neizmerno veseli, da je vedno več predstavnic ženskega spola. Popolnoma lahko razumem vaš strah. Vsako novo okolje, novi ljudje, nova izkušnja so lahko izredno strašljivi in kot včeraj se spomnim svojih občutkov. 

Dosti sporočil dobim v inbox po socialnih omrežjih in vsa se glasijo podobno “saj bi, ampak me je strah”. Strah je tisti, ki nas žene naprej. Ki nam požene adrenalin po žilah. Ki nas žene iz cone udobja, kjer smo stagnirali predolgo. Strah je dober in prav je, da ga sprejmemo kot takega. 

Invictus je kar hitro postal moj “safe spot” in ne pišem tega samo zato, ker tam delam, saj kolikor se poznam nikakor nebi mogla delati nekje kjer se nebi počutila kot doma.

V Invictusu se vsi poznamo, vsi smo domači in obiskovalci niso samo številka. Trudimo se prilagajati in ustvariti okolje, kjer se vsi počutijo dobrodošlo, tako da je strah vsakič popolnoma odveč.

Tukaj si lahko preberete še enega od mojih starejših člankov:
https://www.invictusblog.si/2019/11/12/zenske-in-vadba-z-utezmi/

Martina Homjak,
Osebna trenerka v Invictus fitnesu Izola