RAVNOVESJE 4. DEL

Živimo v času kjer na vsakem koraku slišimo kako moramo paziti na stres, več trenirati, se boljše prehranjevati in uživati v tem kar delamo, ampak pozabljamo na to, da je vse lažje izreči kot narediti. Kako lahko dosežemo vse zgoraj našteto, če moramo hkrati tudi trdo delati, šparati, se soočati z vsakdanjim stresom in iskati čas zase? Odgovor je v ravnovesju. Tokrat bomo članek razdelili na štiri dele in sicer na 1) Služba in življenje, 2) Spanec, 3) Rekreacija in prehranjevanje in 4) Uživanje v tem kar počnete: sledite torej našim dnevnim objavam.

Uživanje v tem, kar počnete

Za vzpostavitev tiste prave in zdrave zlate sredine življenja oz. življenjskega ravnovesja, je nenazadnje pomembno tudi to, da uživate in da imate radi to kar počnete. Tudi v primeru, da imate stresno službo, a vam je le ta všeč, je to vsekakor boljše kot, da imate delo, ki vas ne interesira in v kateri ne uživate. Enako velja za vadbo, ki vam najbolj odgovarja; rekreacija mora biti užitek, prav tako mora biti užitek, da si vsake toliko privoščite hrano po kateri ne posegate vsak dan – to je namreč življenje in uživanje. Ključ se nahaja v zmernosti, kar pomeni v ravnovesju stvari, ki jih morate narediti/opraviti in stvari v katerih uživate. Rekreirajte se zato, ker vam je všeč, prehranjujte se zdravo in kvalitetno zato, ker to pomaga vašemu zdravju in počutju, trdno delajte zato, ker vam to prinaša zadovoljstvo in dobro spite zato, ker boste tako nabrali energije za nov dan.

Dolgoživost prihaja iz ravnovesja. Ne dovolite si, da vas povozi čas preden je prepozno. Ustvarite svoje ravnovesje, poslušajte svoje srce in telo – počnite kar vas veseli oz. vsaj kombinirajte obveznosti s situacijami in trenutki, ki vam prinašajo srečo in dobro počutje.