“HUJŠANJE SE JE USTAVILO” 1. DEL

Se vam je že zgodilo, da ste pridno trenirali in se držali zdrave prehrane, naenkrat pa se je izguba odvečnih kilogramov ustavila? Na to lahko vpliva nekaj dejavnikov, nikar ne dajajte krivde nase. V treh delih vam bomo razložili kaj botruje temu pojavu, ki je kar pogost.

Spanec in stres:
Tako spanec kot stres bistveno vplivata na naše življenje. Od tega, da vpliva na našo produktivnost, počutje, voljo, pa do tega, da vpliva tudi na izgubo odvečnih kilogramov. Efektiven in reden spanec bo pripomogel k delovanju kemije našega telesa, posledično pa nižal nivoje stresa. Visok stres povečuje nivo kortizola, kar vsekakor ni dobro. To pomeni, da bo izguba odvečnih kilogramov težja, ker kortizol vpliva na shranjevanje maščob. To pa ni idealno za hujšanje.

Potrudite se, da bo vaš spanec reden in kvaliteten. Ne uporabljajte elektronskih naprav tik preden se odpravite spati, enako pa velja za vadbo – ne trenirajte vsaj 2-3 ure pred spancem, ker bo visok adrenalin zaradi treninga onemogočil, da se celo pomiri. V toku dneva poskusite večkrat z desetimi kontroliranimi in globokimi vdihi in izdihi. Tudi sprehodi pomagajo, saj tako sprostite misli in posledično tudi stresne dejavnike. Počutili se boste boljše, manj stresa pa pomeni tudi lažje hujšanje.

Sledite nam še naprej in počakajte na drugi in tretji del tega članka.