“RAVNOVESJE”

Živimo v času kjer na vsakem koraku slišimo kako moramo paziti na stres, se rekreirati, se boljše prehranjevati in uživati v tem kar delamo, ampak pozabljamo na to, da je vse lažje izreči kot narediti. Kako lahko dosežemo vse zgoraj našteto, če moramo hkrati tudi trdo delati, šparati, se soočati z vsakdanjim stresom in iskati čas zase? Odgovor je v ravnovesju. Tokrat bomo članek razdelili na štiri dele in sicer na:

1) Služba in življenje
2) Spanec
3) Rekreacija in prehranjevanje
4) Uživanje v tem kar počnete

Sledite torej našim dnevnim objavam.

Služba in vsakdanje življenje:
Hitro se lahko zgodi, da zapademo v začaran krog, ki temelji na prepričanju, da več ur dela pomeni več uspeha in prihodkov, posledično in istočasno pa pozabimo na počitek in čas, ki ga tako psiha kot telo potrebujeta za reduciranje stresa vsakdanjega življenja. V kolikor preveč časa namenite delu in službi, vas to lahko pripelje do slabe volje in popolno porabo energije. Kaj to pomeni? To pomeni, da je izgorevanje bližje kot si mislite, na tak način pa se lahko poslovite o službenih ciljih, ki ste si jih zadali. V modernem svetu velja pravilo oz. moderen svet je zasnovan tako, da imamo 8 ur dela, 8 ur zase in 8 ur spanca, a žal se velikokrat zgodi, da se tisti 8 ur zase in počitka združita v eno (v slabem smislu), posledično pa porabimo 12+ ur za delo.

Kako lahko torej postavimo čas zase in čas za delo v ravnovesje? Gre seza to, da se vsak dan zavestno (dan za dnem) ustavimo, se spočijemo in uživamo v trenutkih, ki nas najbolj veselijo. Ni težko, le zavedati se je potrebno, da je tako početje možno in da bomo na dolgi rok naredili več kot če cel čas samo delamo. Primer: ena ura časa za malico? Vzamite si to uro, pojdite na zrak in sprehod. Tudi v dežju, tudi v slabem vremenu. Ena ura na zraku vam bo dala več kot ena ura pod klimo med štirimi stenami. Izkoristite tisto uro za pogovor z ljudmi okoli vas in pozorni bodite na to, da tematike ne bodo vezane na službo in delo. Delo in razmišljanje o delu bo stres samo kopičilo, od tega pa boste imeli več slabega kot dobrega, ker bodo misli o službi postale stalnica tudi v trenutkih, ko bi morali razmišljati o družini, počitku in času zase. Ko planirate svoj delovni dan, vam svetujemo, da v vsakdan dodate tudi čas za počitek oz. za sprostitev. Sploh pa vam svetujemo, da ko enkrat s službo zaključite, naj tako ostane do naslednjega dne.

V naslednjem delu se bomo dotaknili spanca, vabljeni k branju in spremljanju vsebin. Najdete nas tudi na Instagramu in spletni strani www.invictusfitnes.si